Annons:

  • Padelprofil i trakten blir ny tränare på Nordic Wellness

    Stefan Lind har precis börjat sin nya anställning som padeltränare hos Nordic Wellness i Hultsfred. Foto: Sara Åstrand

  • Padelprofil i trakten blir ny tränare på Nordic Wellness

    Han berättar att visionen är att kunna erbjuda något för alla. Träningspassen kan konstrueras i samråd med spelaren. Foto: Sara Åstrand

Padelprofil i trakten blir ny tränare på Nordic Wellness

Sedan Nordic Wellness etablerade sig i Hultsfred förra året har verksamheten gått som på räls. Efterfrågan på padelträningar har ökat och nu avslöjar träningskedjan till vår tidning vem som är den nya padeltränaren. 

Annons:

Padel sköt i höjden när sporten kom till Sverige för några år sedan. Trenden har svalnat av något, men det syns fortfarande ett stadigt intresse. Nordic Wellness i Hultsfred har därmed sett ett behov av att anställa ytterligare en padeltränare, utöver nuvarande Simon Johansson. 

Med lång erfarenhet av padel är det Stefan Lind som tar på sig rollen som den nya padeltränaren. Han har tidigare fått frågan om att bli padeltränare, men då låg det inte rätt i tiden. 

– Nu känner jag att det ligger mer rätt i tiden och då valde jag att hoppa på det här, säger Stefan Lind.  

Träningarna är schemalagda 

Anställningen sträcker sig åtminstone ett år. Träningskedjan håller i en två-dagarsutbildning i början av augusti. Där kommer Stefan Lind få mer kunskap om grunderna i padel.  

– Jag är mest självlärd från början, för jag har spelat mycket racketsport när jag var yngre, samt spelat mycket padel sedan det kom, säger han.  

Padelträningarna kommer att vara schemalagda, men just nu är inte upplägget färdigställt. Stefan Lind berättar att han har mycket tid att tillägna till padeln framöver. 

– Jag har varit ungdomstränare i fotboll innan, men som det ser ut nu har jag alla kvällar på veckodagar lediga. 

”Erbjuda något för alla”

Planen just nu är att träningarna först sker efter ett grundprogram, men det kan utvecklas beroende på spelaren. 

– Jag vill ha något att erbjuda för alla. Jag hoppas kunna lyfta alltifrån amatörer till de bästa här i trakten i deras spel. Att de blir bättre, känner sig säkrare i sitt grundspel och lär sig nya saker. Alltifrån det defensiva spelet till det offensiva spelet. Sen får man höra med de som kommer om vad de vill träna på. 

Det kommer främst vara fokus på gruppträningar, även om enskilda träningar kan förekomma. 

– Det är både billigare och roligare att träna i grupp, tycker jag.

Vill vara spindel i nätet

Det går bra att ha träningspass tillsammans som ett par, om det önskas övning på gruppdynamik och för att bli mer samspelta. Stefan Lind förklarar att han även ser matchträningar framöver. 

– Jag tänker att man får vara väldigt flexibel i början och se hur det sätter sig.  

Till hösten ska Nordic Wellness dra i gång ett seriespel med PadelFour i Vimmerby. 

– Där kan jag också vara en spindel i nätet och försöka locka folk till seriespelet.   

Hur ser du på framtiden med padel?

– Jag tror att det har satt sig nu. Jag tror att det kommer fortsätta vara ungefär som det är nu. Det har blivit en stor sport i Sverige och har ersatt tennisen lite. Det är många som har gått över till padel, eller spelar båda. Så jag tror att det kommer leva kvar i samma form som den är nu. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt