Annons:

Annikas restaurangöppning fortsätter dröja:

Det fortsätter dröja innan Annika Stagård kan öppna sin restaurang. Foto: Sara Åstrand

Annikas restaurangöppning fortsätter dröja: "Fruktansvärt besviken"

Annika Stagård har länge planerat för en restaurang i Hultsfred. Öppningen har dragit ut på tiden och nu står det klart att det inte blir något i sommar.
– Jag är fruktansvärt besviken, säger hon.

Annons:

Det var i november förra året det blev känt att Annika Stagård skulle flytta sin verksamhet Hos Annika från Industrigatan till Storgatan 48. 

Det gamla missionshuset i Hultsfred har byggts om till en restaurang, men öppningen har dragit ut på tiden. I mitten av juli berättade Annika att det var väldigt nära att hon kunde öppna.

Men så blir det inte.

– Jag hade en deadline och allt var i princip klart, men det är olika faktorer som dragit ut på tiden och det är saker som inte flutit på. Det är inte bara en faktor utan flera olika. Jag skulle ha öppnat i april-maj från början, men det har flyttats fram flera gånger. Det första stora hindret var att vi inte kunde få el till fastigheten. Vi hade 16 ampere och med det kom vi ingenvart med restaurangbehovet. Det är vanlig hushållsel. Eon behövde då byta ut elledningen till fastigheten och det skulle ta fyra, fem månader. Det är väldigt lång tid när man har ett företag som måste igång. Vi planerade om och tänkte att vi skulle ha sommarbistron öppen dagtid. Det klarade vi på mindre ampere, säger Annika Stagård.

Har inte gjort sin del

Men en entreprenör har inte gjort sin del och det är en del som är helt avgörande för att kommunen ska kunna lämna startbesked.

– Fastighetsägaren får inte tag i den här entreprenören eftersom den varken svarar eller återkopplar. Vi måste få tag i entreprenören för att kunna få ett besked, men nu kan jag inte säga något alls. Precis när jag träffat er trodde vi att vi kunde ha öppet hela augusti i alla fall, men nu kan jag inte säga när alls. Om man ska ta in en annan entreprenör så tar det också sin tid. Så vi kommer inte få någon sommarsäsong, säger Annika Stagård besviket.

Hon får väldigt många frågor och säger nu att hon även fått höra på omvägar att det spekuleras mycket.

– Men än så länge har jag inte hört något som stämmer. Jag kan förstå att man spekulerar, undrar och frågar. Jag skulle ju ha varit igång nu och kan inte gå in på affären utan att någon frågar. Fastighetsägaren får inget besked från entreprenören och är lika ledsen som jag är. Vi skulle behöva få ett besked, antingen ja eller nej. Så vi får en tidsram i alla fall. Ingen vet någonting nu och det är jättejobbigt. Jag är fruktansvärt besviken.

"Längtar verkligen"

Samtidigt vill Annika Stagård betona att merparten av alla entreprenörer varit bra.

– Det är viktigt att poängtera att många lokala entreprenörer varit en del av det här projektet och de har varit fantastiska. De har gjort allt de har kunnat för att vi ska kunna öppna i tid.  

Nu vill hon inte ens säga något preliminärt datum för öppningen.

– Vi måste få beskedet först. Jag vet inte om det handlar om en månad eller ännu längre. Så snart kommunen kan godkänna, så öppnar jag. Vi längtar verkligen till dess och det är bättre att säga som det är, känner jag. Det är Eon och en entreprenör som inte gjort sin del och det är det enda vi inväntar nu. 

Cateringen räddar henne

Annika har dock varit uppbokad med cateringverksamheten stora delar av sommaren, vilket räddat henne.

– Det gör att jag håller mig upprätt. Jag har gjort stora investeringar i det här och tack vare cateringen kommer det in en del pengar löpande. Jag får låna kök för cateringen, men det börjar bli ganska ohållbart att inte ha sitt eget och inte sina egna verktyg. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt