Annons:

 • Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

  Nu är det äntligen dags, Annika Stagård kan öppna sin restaurang Hos Annika på Storgatan. Alla förseningar har fått henne att satsa fullt ut och göra klart även kyrkorummet där premiärmiddagen serveras. Foto: Lotta Madestam

 • Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

  Lite småfix återstår, som att få upp kristallkronorna i matsalen i det gamla kyrkorummet. Foto: Lotta Madestam

 • Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

  Slutbeskedet från kommunen var den sista pusselbiten som behövde falla på plats. Nyheten är att både bistron i källaren och restaurangen i kyrkorummet öppnas samtidigt.

 • Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

  "Jag är lättad över att äntligen vara på plats, i mitt egna ställe", säger Annika Stagård.

 • Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

  Längst fram i kyrkan finns scenen. "Vi plockade ner altartavlan under onsdagen", säger Annika Stagård och tar fram gitarren.

Sista pusselbiten äntligen på plats – då öppnar Annika nya restaurangen

Annika Stagård kan äntligen öppna sin nya restaurang i Hultsfred. Alla förseningar har fått henne att satsa fullt ut och göra klart även kyrkorummet.
– Jag är så tacksam för alla glada hejarop, det har gjort det värt att fortsätta kämpa ett tag till, säger Annika Stagård.

Annons:

Slutbeskedet från kommunen var den sista pusselbiten som behövde falla på plats för att Annika Stagård ska kunna öppna Hos Annika på ny plats, i det gamla Missionshuset på Storgatan.

– Jag fick beskedet från kommunen på onsdagseftermiddagen. Äntligen, säger hon och kan inte dölja sin lättnad över att vara i mål.

Det är en lång och allt annat än spikrak resa hon gjort, från det att hon lämnade Nyhaga industriområde till nu, när hon förvandlat den gamla kyrkan till restaurang på två plan.

– Jag öppnar fredagen den 10 november, det är inget att vänta på. Nu kör vi. Jag har redan bokat in Per Backstad och Alecs & Björn som kommer spela och jag kommer sätta ihop en trerätters premiärmeny. Som det är dukat nu i restaurangen uppe är det 75 platser, men det går att utöka till 90.

Ett nytt beslut växte fram

Beslutet att öppna restaurangen i kyrkorummet samtidigt har vuxit fram efter hand hos Annika Stagård.

– Jag hade tänkt öppna i två olika steg, bistron i källaren till att börja med. Men när det drog ut så länge på tiden ville jag inte vänta längre, utan öppnar allt samtidigt.

– Altartavlan togs bort i går, nu är det bara lite småfix som återstår. Lampor, tavlor och gardiner ska upp, allt porslin plockas in i skåpen och vi får rappa på de här sista veckorna så vi hinner få klar även utemiljön på framsidan, tillägger hon.

Jag måste ställa den klassiska frågan, hur känns det nu?

– Jag är så lättad att äntligen vara här i mitt egna ställe. Nu har vi väntat så himla länge på det här. Det ska bli så, så roligt att välkomna alla människor hit, det är så fint.

Vad tänker du kring att det tagit ett helt år att bli klar?

– Jag hade aldrig i min vildaste fantasi tänkt att det skulle ta så här lång tid. Det har känts så motigt, särskilt de senaste månaderna. Jag är så tacksam för alla glada hejarop jag fått, ortsbor som hört av sig och frågat och allt positivt. Det har gjort det värt att fortsätta kämpa ett tag till.

Tufft ekonomiskt

Annika Stagård hade först hoppats kunna öppna till Valborg, sedan till Upptäckardan. Naturligtvis har fördröjningen gjort att det blivit tufft ekonomiskt.

– Det finns stunder jag tvivlat på om jag verkligen ska dra nästa växel. Det är mycket tid och mycket pengar jag går in med. Framför allt har det varit intäktssidan som inte funnits för att balansera upp kostnaderna, som ökat dels för att vi fick storkökskrav på oss som krävde en annan standard på det vi gjorde. Jag hade tänkt investera i nedervåningen först och ovanvåningen sedan med hjälp av vinst från sommaren. 

– Jag har fått lösa det helt enkelt och prioritera ner det lite, tillägger hon. Som utemiljön, där hade jag velat göra mer, men det får vara lite sparsmakat nu så får vi satsa på den till våren med fin uteservering, för den ska ju ändå inte användas nu.

Anette Andersson börjar sin tillsvidareanställning på måndag, utöver det börjar Annika Stagård med fem på timmar mer frekvent och ytterligare några vid behov.

– Tanken är att anställa en till, men först vill jag se hur verksamheten utvecklas.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt