Annons:

Så hamnade Winnerbäck på smygpremiär –

Annika Stagård fick oväntade gäster på en smygpremiär, när Lars Winnerbäck och hans turnégäng bokade in sig på nya restaurangen. Foto: Lotta Madestam/Bildbyrån

Så hamnade Winnerbäck på smygpremiär – "Häftigt faktiskt"

En oplanerad smygpremiär – med Lars Winnerbäck och hans band som gäster dessutom. Annika Stagård kunde inte fått en bättre start på sin restaurang.
– Det är lite häftigt faktiskt, säger Annika Stagård som erkänner att hon blev lite starstruck.

Annons:

Annika Stagård planerade öppna sin nya restaurang i det gamla Missionshuset på Storgatan i Hultsfred först om ett par veckor.

Men så fick hon ett SMS sent på fredagskvällen och planen blev en helt annan...

– Jag fick frågan om jag kunde servera lunch till ett sällskap på lördagen. Jag tänkte ”det kan jag väl göra”, säger Annika Stagård och skrattar.

– Det visade sig vara Lars Winnerbäcks turnégäng och hans fru. De hade haft konsert i Linköping och var på väg till Kalmar och tyckte det var lagom att stanna i Hultsfred för lunch.

Vad var din första tanke när du såg vilka gästerna var?

– Det var en häftig smygpremiär. Hur det än är, de är ju kändisar, jag blev lite starstruck. Det är kul att få servera mat till vem som helst, men det var lite häftigt att få starta så här.

En rolig historia i sig

Bara att gänget hittade Annika Stagård och hennes restaurang Hos Annika är en rolig historia i sig.

– Jag hade lagt ut en bild på mig på Facebook där jag stod och lagade lasagne. Den såg en som följer mig, vi känner inte varandra men har anknytning till Hälsingland båda två. Hennes bror körde turnébussen och hade ställt frågan om systern visste något ställe de kunde äta lunch på…

Lunchgästerna var totalt 14 stycken som åt, därefter gick Lars Winnerbäck och hans fru Agnes Kittelsen runt en sväng och tog gärna del av historien, hur kyrkan förvandlats till restaurang.

– De var jättetrevliga. Gick runt och tittade i lokalerna, undrade hur det skulle bli, jag visade min musikarena som han tyckte var jättemysig. Jag sa att ”hade jag råd skulle jag boka dig, men det finns det inte pengar till”. Då skrattade han, berättar Annika Stagård.

Vad åt de för något?

– Gräddig pasta, fettuccine toppad med kyckling.

Var månne det här sluta, när du fick en sådan start?

– Ha ha, ja det kan man fråga sig. En riktig pangstart! Ibland ska det bara falla på plats. Vi får se vart det tar vägen, det ska bli så himla kul att vara med på den här resan. I morgon kommer ett annat gäng, dottern till han som drivit församlingen och hennes kusiner. Det blir också jätteroligt att de kommer. De ska äta och vill se hur det blivit.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt