Annons:

  • Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby:

    Mike Pinar och Joakim Hesselgård är glada över att kunna öppna just i dag. Foto: Simon Henriksson

  • Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby:

    Joakim Hesselgård är väldigt nöjd med hur det blev.

  • Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby:
  • Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby:
  • Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby:

Nu öppnar storsatsningen i centrala Vimmerby: "Bättre än vi trodde"

I dag öppnar Astrid Lindgrens Värld för säsongen. Då öppnar också Bageri Guldkringlan och La Plazas gemensamma satsning på torget.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Joakim Hesselgård. 

Annons:

Det var i april som nyheten blev känd. Guldkringlan och La Plaza har gått samman och öppnar ett nytt fik i hjärtat av centrala Vimmerby. Fiket ska vara året runt-öppet och drivas av Mike Pinar under sommarsäsongen. Under resterande del av året är det Guldkringlan som styr skutan.

Nu är det också dags för öppning av det senaste tillskottet vid torget. Det nya fiket öppnar vid lunchtid på fredagen och vår tidning gör ett besök bara någon halvtimme innan dörrarna ska låsas upp.

– Det känns fantastiskt roligt. Vi från Guldkringlan har fyllt upp disken nu med kakor, bakelser och bullar. Mike har glassen i sin ordning och nu återstår bara finputset. Allt är klart för det här, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan, som satte sig i bilen från Göteborg tidigt i morse för att hinna hem till öppningen. 

"Blivit bättre än vi trodde"

Båda är nöjda med hur den gemensamma satsningen har blivit. 

– Det har blivit bättre än vi trodde. Här finns nu riktigt bra grejer och det är bara att titta på produkterna – det här finns inte i Vimmerby sedan tidigare. Det i kombination med Mikes kaffe- och espressomaskiner samt glass – det kommer bli riktigt, riktigt bra. 

Vad har ni fått för reaktioner sedan nyheten blev känd?

– Bara positiva. Alla som kommer till bageriet säger att det ska bli så roligt och undrar när vi ska öppna. Det är bara lyckönskningar och många är spända inför att komma hit. Det här är ett koncept som inte riktigt finns i Vimmerby och det är inte en lunchrestaurang. Tanken är att man ska få en riktigt god kopp kaffe och en fin fika, macka eller glass. Då kan barnen samtidigt leka på torget. Vi är supernöjda. 

Varit målbilden hela tiden

Att öppningen sker i dag, den 17 maj på Norges nationaldag, är ingen slump. Det är ju nämligen den här fredagen som Astrid Lindgrens Värld slår upp sina portar för en ny säsong.

– Målsättningen har hela tiden varit att öppna samtidigt som ALV. Det är nu turisterna börjar komma och det börjar röra på sig i Vimmerby. Det finns alltid fartgupp på vägen och man stöter på en del hinder, men då får man jobba runt och förbi dem. Mike fick skicka en till Stockholm i går för att hämta en tårtdisk, men nu är vi redo att öppna.

Inredningen i fiket består bland annat av blomster från Fiore i Vimmerby.

HÄR kan du läsa mer om satsningen i en tidigare artikel. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt