Annons:

Vd:n efter konkursbeskedet: ”Orkar inte hur länge som helst”

Företaget TopFribe AB i Hultsfred har gått i konkurs och elva anställda är stationerade i Hultsfred. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Vd:n efter konkursbeskedet: ”Orkar inte hur länge som helst”

TopFibre AB har försatts i konkurs efter ett projekt som medförde problem.
– Just nu har vi bygg- och materialkostnader som är större än vad fakturerar ut. Man orkar inte med det hur länge som helst, säger företagets vd Per Ljung.

Annons:

Fiberföretaget TopFibre AB försattes i konkurs under tisdagen och det gjorde även systerbolaget TopFibre Construction AB. 

Företagets vd Per Ljung berättar att företaget har jobbat i ett stort projekt med fiberdragning i Uppsala och på grund av att det inte gick som det skulle begärde man sig själv i konkurs.

– Projekten har varit tunga och svårjobbade. Vi har haft en beställare framför oss som inte har skött sin del med tillstånd och den tiden. Beställaren har varit jobbig att jobba med då den är sen med betalningarna. Just nu har vi bygg- och materialkostnader som är större än vad fakturerar ut och sen ska skatter och sånt betalas. Man orkar inte med det hur länge som helst, säger Per Ljung till Dagens Hultsfred.

Elva anställda i Hultsfred

15 personer jobbar på företaget och elva av dem har sin bas i Hultsfred och fyra i Uppsala.

Vad händer med de anställda nu?

– Vi vet inte riktigt, vi ska träffa konkursförvaltarens ombud i morgon. Den statliga lönegarantin träder in nu och de kommer ha lön uppsägningstiden ut, säger han.

"Banken sa ifrån"

Företagets omsättning låg 2016 på 24 miljoner kronor och ända sedan 2012 har man redovisat vinst på minst 1,4 miljoner kronor.

Nu läggs företaget alltså ner.

– Banken sa ifrån. Hade vi fått en månad till på oss så hade vi nog löst det men jag vet inte, det kan komma en ny snyting. Det är alltid risker när man ger sig in i totalentreprenader. Vi har ändå underlag för beställningar fram till oktober och ska göra klart det, säger han.

"Kommer jobba med fiber"

Men han tänker inte ge upp då han har jobbat med fiber sedan 1986.  

– Jag är helt övertygad om att vi kommer fortsätta jobba med fiber. I vilken form kan jag inte avslöja nu. Vi har lite olika alternativ att gå på som vi ska utvärdera.

Så ni kommer komma tillbaka?

– Inte i de här volymerna. Den här fiberbranschen och byggnadstakten kommer inte hålla på hur länge som helst, nästa år får de det tufft. Det är läge att genomgå en rekonstruktion och passa på att utbilda och certifiera personal för de mindre specialjobben som kommer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt