Annons:

Hultsfreds kommun lyfter på Svenskt Näringslivs nya ranking av företagsamheten. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFRED KLÄTTRAR PÅ NY RANKING AV FÖRETAGSAMHETEN

I dag presenterade Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsamheten i landets kommuner. För Hultsfred innebär det nya resultatet ett lyft. Kommunen klättrar 31 placeringar och är nu uppe på plats 213.

Annons:

Trots lyftet så är det Hultsfreds näst sämsta placering på sju år, men ett positivt trendbrott efter raset ifjol.

Rankingen baseras till en tredjedel av företagarnas sammanfattande omdöme, en tredjedel av företagarnas svar på en mängd olika områden och en tredjedel av offentlig statistik. Totalt rankas kommunerna inom 18 faktorer och det ger sedan en sammanvägd rankingplacering av landets 290 kommuner.

Hultsfred lyfter i alla områden som bygger på betyg på företag, men tappar i fyra av de sex som baseras på statistik. När det gäller andel i arbete är Hultsfred bland de sämsta i landet med en placering på 275.

Politikerna får tummen upp

Bäst ranking får Hultsfred när det gäller politikernas attityder till företagande. Lyftet på 70 placeringar ger plats 114. Skolans attityder till företagande förbättras mest med ett lyft på hela 102 platser.

När det gäller det sammanvägda omdömet får Hultsfred 3,25 i betyg, vilket ger plats 189. Skalan är sexgradig och 4 motsvarar ”bra”. Länssnittet ligger på 3,33 och rikssnittet på 3,4.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt