Annons:

Hultsfreds kommun får sitt bästa resultat på 20 år. Foto: Ossian Mathiasson

Bästa resultatet på 20 år för Hultsfreds kommun i näringslivsrankingen

Hultsfreds kommun får sin bästa placering på 20 år i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Hultsfred hamnar på plats 145 av Sveriges 290 kommuner. Det är en förbättring med 33 placeringar jämfört med 2020.

Annons:

Under onsdagen släppte Svenskt Näringsliv sin ranking över företagsklimatet i Sverige. För Hultsfreds kommun var definitivt rolig läsning.

Hultsfred hamnar på plats 145 – vilket är kommunens bästa siffra på 20 år. Hultsfred får bättre betyg i nio av tolv olika frågeställningar. 

"Det fortsatta arbetet med Lots ger resultat då betygen för kommunens service, bemötande och information till företagen stiger uppåt. Även attityder från både tjänstemän och kommunpolitiker får höga betyg och placerar oss på topp 100 inom dessa områden. I kommunens Lots ingår ett 20-tal medarbetare från olika avdelningar som på något sätt har kontakt med företag i sitt arbete, dessa utgör navet för den företagslotsande organisationen", skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

– Jag är mycket glad över de förbättringar som framgår av rankingen. Det sporrar oss att fortsätta med ett aktivt arbete för ett bra företagsklimat i kommunen. Utvecklingskontoret har en strategi för hur politiker, tjänstemän och näringsliv tillsammans ska jobba vidare, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Går åt rätt håll

Den största förändringen sker när det gäller tillgång till medarbetare med relevant kompetens. Hultsfred hamnar på plats 203 av rikets 290 kommuner. Men det är en förbättring med 66 platser.

"Placeringen är fortfarande blygsam men resultat pekar på att kommunen är på rätt väg i denna så viktiga fråga", skriver kommunen. 

När det gäller negativ påverkan av brottslighet och otrygghet förbättrar sig Hultsfreds kommun med 35 placeringar, från plats 250 till plats 215. 

97 av de 1 274 företagare som svarade på enkäten i länet kom från Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt