Annons:

EXTRA: LJUNGHÄLL HAR ROTT MILJARDAFFÄR I HAMN

Ljunghäll AB, med vd Hans Linnér i spetsen, har rott en miljardaffär i hamn.

EXTRA: LJUNGHÄLL HAR ROTT MILJARDAFFÄR I HAMN

Ljunghäll AB i Södra Vi har säkrat en miljardaffär. Avtal har tecknats med en befintlig kund och är värt 1,5 miljarder kronor. Jätteaffären kommer att leda till både nyanställningar och stora investeringar i fabriken.
– Det visar att kunden har stor tillit till oss, säger Jonas Lindblad, key account manager på Ljunghäll AB i ett pressmeddelande.

Annons:

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med Hans Linnér, vd på Ljunghäll AB, vid flera tillfällen den senaste tiden för att få miljardaffären bekräftad. Han har då inte velat uttala sig. Nu är dock affären i hamn, det skriver företaget i ett pressmeddelande i kväll.

Avtalet som nu har säkrats är skrivet med en lastbilstillverkare och är värt en och en halv miljard kronor och sträcker sig över sex år.

– Vi var med och lade offerter på flera komponenter, men de här sticker ut i sin komplexitet och svårighetsgrad, vilket visar att kunden har stor tillit till oss, säger Jonas Lindblad i ett pressmeddelande.

Säkrar produktionen över tid

Avtalet säkrar produktionen över en längre tid. Det kommer också att leda till nya arbetstillfällen i Södra Vi.

– Vi behöver operatörer i produktionen, projektledare, ingenjörer, tekniker och tjänstemän inom teknikområdet, säger Jonas Lindblad.

Det Ljunghäll kommer att leverera är tre nya typer av komponenter till lastbilstillverkarens nästa generations motorer och växellådor.

Fabriken kommer att behöva byggas ut med runt 10 000 kvadratmeter. Företaget kommer också behöva investera i nya maskiner. Kostnaden för det beräknas hamna på flera hundra miljoner kronor.

Även för Ljunghälls lokala samarbetspartners kan avtalet ge ett uppsving.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt