Annons:

Här är matbutiken i Järnforsens nya ägare: ”Fick tänka om”

Tanken var att Hans-Peter Mange och Marie Garpenklint skulle öppna hembageri hemma i bostaden i Järnforsen.
När matbutiken i Järnforsen blev till salu slog de till där i stället.
– När de ville sälja så tyckte vi att det var viktigt att ha butiken kvar, säger Hans-Peter Mange.

Annons:

Dimitri Solstav har valt att sluta som ägare till matbutiken i Järnforsen och redan nu står det klart att det blir Hans Peter-Mange och Marie Garpenklint som kommer driva butiken tillsammans med deras äldsta dotter Erika Mange.  

– Det är min hustru och äldsta dotter som kommer driva butiken medan jag kommer vara vaktmästare och fixa allt i bakgrunden. På sikt ska jag ha ett hembageri i butiken och det kommer jag starta till sommaren som tidigast. Det finns mycket att göra för att få igång det, säger Hans-Peter Mange. 

"Vi fick tänka om"

Han berättar att butiken kommer utrustas med ett café samtidigt som butiken är fylld med varor av olika slag. 

Hur kommer det sig att ni valde att ta över butiken?

– Vi bor i Järnforsen och har pratat en del med grabbarna i butiken den senaste tiden. Vi hade egentligen bestämt att vi skulle starta hembageri hemma i bostaden till sommaren. När de ville sälja så tyckte vi att det var viktigt att ha butiken kvar, annars blir det inte bra för byn. Här finns det inget annars, så vi fick tänka om. Det har gått snabbare än vad som var tänkt, säger han. 

När tar ni över?

– Som det ser ut så kan jag tänka mig att det blir i månadsskiftet februari-mars. Vi håller på med det formella arbetet just nu och det är många bitar ska falla på plats. 

Att butiken får café och hembageri är viktigt, enligt honom. 

– Det krävs att man har en bra kombination för att få det att snurra, det går inte att jobba utan lön. Det måste bli någon krona över. Blir man duktig på bakat samtidigt som man har rätt kombination så kan man leverera produkter till företag. På sikt kommer det bli bra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt