Annons:

HULTSFREDSFÖRETAG BYGGER UT OCH BÖRJAR SÄLJA VAPEN

Familjeföretaget Lunds Produktion med sonen Tony, pappa Peter och mamma Annika Lundh väljer att bygga ut butiken och satsa på försäljning av jaktvapen framöver. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFREDSFÖRETAG BYGGER UT OCH BÖRJAR SÄLJA VAPEN

Hultsfredsföretaget Lunds Produktion expanderar och ska starta försäljning av jaktvapen i sin butik på Norra Oskarsgatan.
– Vi tror på det vi gör och hoppas att det ska bli lyckat, säger Tony Lundh.

Annons:

Lundhs Produktion är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades redan 1966 och fokuserar i huvudsak på försäljning av hund-, jakt- och fiskeprodukter i sin butik. De är bland annat ett av Sveriges ledande företag när det gäller försäljning av hundkojor och hundgårdar. 

Nu tar företaget nästa steg med att utveckla verksamheten och startar vapenförsäljning i butiken och kliver in i kedjan Interjakt. 

– Vi kommer åt väldigt många leverantörer genom att vara med i just den kedjan. Interjakt har butiker från norr till söder i Sverige och även några butiker i Norge. Vi räknar med att vi ska få merförsäljning på allt, säger butiksägaren Peter Lundh. 

Ska vara klart i början av sommaren

Planerna på att börja sälja jaktvapen har funnits under många år och de jobbar just nu för fullt med att färdigställa den senaste investeringen som handlar om att butiken byggs ut och utrustas med en vapenkasun för att lagra och sälja vapen.  

Skalskyddet till vapenvalvet är klart och delarna till valvet kommer under nästa vecka. 

– Veckan efter påsk börjar arbetet med att göra iordning vapenvalvet, det tar några veckor att sätta upp det. Allt väntas stå färdigt i månadsskiftet maj-juni, säger Tony Lundh, son till Peter, och fortsätter: 

– Vi har funderat på det i många år faktiskt, nu kände vi att det var läge för det sett ur ett ekonomiskt och tidsmässigt perspektiv. Jag jobbar med det jag tycker är roligt och när vi expanderar är det väldigt inspirerande att vara med på en sådan resa. 

Vad ser du för vinster med att satsa på försäljning av jaktvapen?

– Vi kommer få betydligt många fler kunder överlag i butiken. Vi har tidigare bara haft jaktillbehör och med försäljning av jaktvapen kommer det bli en helt annan kundtillströmning. Jag känner att vi får ett väldigt stort upptagningsområde, säger Tony Lundh. 

Företaget kan nyanställa

Han har en god känsla inför framtiden där den kommande satsningen ska försöka få företaget att lyfta till nästa nivå.

– Vi tror på det vi gör och hoppas att det ska bli lyckat. Det finns mer yta om vi skulle behöva växa ännu mer. Butiken mår rätt bra skulle jag säga och vi håller på med internethandel också, vilket betyder att vi har flera ben att stå på. 

Företaget har i dagsläget fem anställda och om det går som det ska kan det leda till att personstyrkan utökas om än i liten skala. 

– Det är inte omöjligt att det blir ytterligare en person i företaget i framtiden. Går det här bra så skulle vi säkert behöva anställa en till i butiken.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt