Annons:

Campingen satte nytt rekord i juni – oklart vem som tar över

Maik Rohde kan summera en bra sommar på Camping Hultsfred så här långt. Foto: Ossian Mathiasson

Campingen satte nytt rekord i juni – oklart vem som tar över

Maj var en normal månad sett till antal gäster på Hultsfreds Camping. I juni slog det till rejält med 2 365 gäster.
– Det är rekord och 347 fler gäster än förra året, säger Maik Rohde på Hultsfreds Camping.

Annons:

Antje och Maik Rohde har drivit campingen i Hultsfred sedan 2011 och har bestämt sig för att årets säsong blir deras sista vid rodret. I ett tidigt skede valde de att inte förlänga arrendeavtalet och hoppades att det skulle bli klart med en ny ägare under sommaren. 

– Vi sa upp arrendeavtalet mycket tidigare än vad vi måste. Vår tanke var att en ny arrendator skulle få möjlighet att gå bredvid oss under årets säsong och få lite introduktion. Hultsfreds kommun har inte bestämt sig vem som ska ta över. Det finns tre kvar, säger Maik Rohde och fortsätter:

– Det är synd att vi inte kan lära upp en eventuell övertagare innan han eller hon tar över. Då hade vi kunnat visa vissa detaljer som är svåra att gå igenom över telefon. Den nya ägaren tar över en bra och fungerande verksamhet.

Satte nytt rekord i juni

2018 hade campingen sin bästa säsong så här långt med 16 042 gäster, en förbättring med 23 procent jämfört med året innan. 

Årets säsong har startat helt klart okej med 478 gäster i maj och 2 365 gäster i juni. Så här långt, en bit in i juli, har 3 022 gäster besökt campingen i Hultsfred. 

Juni-noteringen med 2 465 gäster var nytt rekord för juni då det var 347 gäster fler än förra året. 

– I juni hade vi en tydlig ökning och redan förra året blev vi förvånade över att vi hade ett så bra juni. Många svenskar har semester från mitten av juni och framåt men vi hade bra beläggning i början av juni. För några år sedan hade vi drygt 15 ekipage per dag i juni och nu är det alltid över 20 ekipage, vissa dagar över 30, säger Rohde och fortsätter:

– I Tyskland har delstaterna semester vid olika tidpunkter och när de större delstaterna har tidig semester ger det oss en ökning. Jag är inte helt hundra men jag tror att det är så. 

Hur ser du på årets säsong?

– Just nu ligger vi på en ganska normal nivå även om vädret inte är optimalt. Vi förväntar oss att det blir ungefär samma siffror som förra året.

Långväga gäst från Nya Zeeland

Bokningsläget ser bra ut i både juni och augusti, enligt Rohde.

– Det finns inte så mycket att gnälla över. Jag har magkänslan av att det kan bli en mycket bra säsong igen.

Dessutom har campingen haft sin mest långväga gäst nyligen, en kvinna på cykelsemester från Nya Zeeland.

– Vi pratade inte så mycket med henne men vi vet att hon är på cykelsemester i Sverige. Det är den mest långväga gästen som vi har haft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt