Annons:

Regionala husjätten får ny vd:

Hjältevadshus har fått en ny vd, som tillträder den 1 januari. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Regionala husjätten får ny vd: "Fantastiskt roligt"

Regionala husjätten Hjältevadshus har haft ett stormigt 2019. Nu har företaget fått en ny vd. Den 1 januari 2020 tillträder Johan Bynell sin nya tjänst.

Annons:

Stefan Lind har varit interims-vd sedan tidigare vd:n Pontus Eklind fick lämna och under rekryteringsprocessen med en ny vd. Nu är det klart att Johan Bynell tar över som vd från och med 1 januari 2020. 

Johan Bynell kommer närmast från ett eget konsultbolag där han stöttat större bolag kring försäljning. Främst har han en bakgrund inom IT med ledande roller inom bolag som Hewlett Packard, ReachMee och Microsoft Sverige. 

– Jag har min operativa tyngd inom IT men när jag varit inne och konsultat har det varit inom flera olika branscher. Framför allt har jag en stark känsla för affären och hur man kan förbättra den. Mitt starkaste kort är absolut inom försäljning och hur man genom det, tillsammans med gott ledarskap, kan bygga bolag och få dem att växa på ett sunt och bra vis, säger Johan Bynell i ett pressmeddelande. 

Lagt dubbla varsel

Under 2019 har Hjältevadshus tvingat lägga dubbla varsel, men skriver i pressmeddelandet att försäljningstakten har förbättrats under de senaste månaderna. 

– Det är ett utmanande läge för branschen överlag just nu, men jag ser att Hjältevadshus har en enorm möjlighet framåt. Jag är en ledare som tycker om förändringsresor och att utmana traditionella sätt att göra saker på. Byggsäkerheten i kombination med den historia man har och det stora kunnande som finns i bolaget är något fantastiskt fint som vi ska göra något riktigt bra av. Något som verkligen triggar mig är att se hur vi kan kombinera den traditionella verksamheten med det sätt kunder vill köpa hus på i framtiden och hur vi som bolag kan ligga i framkant där, säger Johan Bynell.

"Fantastiskt roligt"

Jonus Bartholdson, koncernchef inom Pulsenkoncernen, kommenterar rekryteringen så här:

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi får in Johan som VD på Hjältevadshus. Han har gedigen erfarenhet kring att utveckla bolag, och är en doer som ser vad som behöver göras och ser till att det blir gjort på ett bra sätt. Johans förmåga att driva förändringsresor tillsammans med medarbetarna, i kombination med en stor IT-kompetens och vilja att utmana gamla sanningar, kommer ge Hjältevadshus en bra grund att utvecklas från, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt