Annons:

Han öppnar kiropraktorklinik i Hultsfred – drar igång på måndag

Kristoffer Kristensson är i full färd med att iordningställa sin kiropraktorklinik i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Han öppnar kiropraktorklinik i Hultsfred – drar igång på måndag

Det finns i nuläget ingen legitimerad kiropraktor i Hultsfreds kommun. Nu blir det ändring på det. Kristoffer Kristensson har startat upp ett företag som börjar på måndag.
– Jag ser fram emot att starta i Hultsfred, säger Kristoffer Kristensson. 

Annons:

27-årige Kristoffer Kristensson avslutade sina studier på den skandinaviska kiropraktorhögskolan i Stockholm för två år sedan och har därefter haft ett års praktik för att bli legitimerad kiropraktor. Han har jobbat deltid som legitimerad kiropraktor i Nynäshamn och varit lärare/handledare på utbildningen i Stockholm. Han har också varit kiropraktor på Let''s Dance i två säsonger. 

Han är sedan några månader tillbaka nyinflyttad i Hultsfred. 

– Min flickvän bor här i Hultsfred så det känns naturligt att flytta hit. Jag har bott här sedan mitten av juli, säger Kristoffer Kristensson.

Drar igång på måndag

Han har slitit i flera års tid för att bli legitimerad kiropraktor och ser verkligen fram emot att driva sin egen kiropraktikklinik i Hultsfred. 

– Har jag pluggat så länge och känner att det är rätt så är det ett steg som jag vill ta. Det är fem års utbildning och ett års praktik för att bli legitimerad kiropraktor. Jag blev helt klar för ett år sedan så det har tagit en stund, säger Kristoffer Kristensson. 

Han kommer finnas i samma lokal som bland annat Hultsfreds Muskelvård och Glada Foten håller till. För några dagar sedan fick han hem behandlingsbänken och siktar på att starta företaget måndagen den 5 oktober. 

– Jag ska vara igång på måndag och det är rätt mycket att göra nu. Jag har haft tid på mig så jag tror att det ska vara lugnt. Jag tror att det kommer bli jättebra, säger han och fortsätter:

– Med tanke på coronapandemin så strulade det till sig med behandlingsbänken, det tog längre tid än vad som var tänkt. Jag har inte vågat gå ut med något startdatum förrän jag fick bänken. Jag har kunnat förbereda mig hyfsat men har jag ingen bänk så blir det svårt.

Hur kommer det sig att du etablerar dig i denna lokal?

– Jag hörde av mig till kommunen och fick bra kontakt med dem. Efter ett tag sa de att de hade en lokal till mig. 

Ensam kiropraktor i Hultsfred

Det finns i nuläget ingen kiropraktor i Hultsfreds kommun och Kristensson ser fram emot att fylla en lucka. 

– Vad jag vet så finns det två kiropraktorer i Vimmerby och någon i både Vetlanda och Oskarshamn men i Hultsfreds kommun ska jag vara ensam. Jag kommer vara ensam till att börja med, sedan får vi se vad som händer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt