Annons:

Startade sitt företag mitt i pandemin – så har det gått

Kristoffer Kristensson startade sitt nya företag mitt i pandemin. Foto: Arkivbild

Startade sitt företag mitt i pandemin – så har det gått

Mitt i coronapandemin valde 27-årige Kristoffer Kristensson att starta kiropraktorklinik i Hultsfred. Trots att tajmingen inte var den bästa ångrar han sig inte.
– Det är motiverande på ett annat sätt, säger han.

Annons:

I oktober valde Kristoffer Kristensson, som flyttat till sin flickvän i Hultsfred, att öppna sin kiropraktorklinik i Hultsfred. Han valde därmed att starta nytt mitt i brinnande pandemi.

Hur har det gått för honom i dessa tuffa tider?

– Det har gått bra. Första månaden gick verkligen över förväntan, det gick jättebra. Sedan kom den andra vågen av pandemin och det är klart att det blev lite mindre att göra. Det har gått bättre än jag trodde, men jag ska inte sticka under stol med att det påverkar, säger Kristoffer Kristensson.

Är det mycket avbokningar eller hur ser det ut?

– Det är en del kunder ur den äldre kategorin som avbokat och vill vänta ut. Jag har hört runt lite med kollegor och många har märkt av ett tapp. Det är lite mindre folk. Folk är försiktiga, med all rätt, och man får anpassa sig lite. Jag har munskydd på mig för de som önskar det.

"Ganska bra läge"

Vad som kommer hända i framtiden är förstås svårt att sia om. 

– Nu är det tre månader in, men hur det ser ut om ett halvår eller år vet jag inte. Jag skulle tro att det blir mer, men man vet inte var pandemin tar vägen heller. 

Hur tänkte du med att starta mitt i en pandemi?

– Jag hade planen att starta eget och att det här kom var lite synd, men jag kände att jag kör. Jag hade bestämt mig och då får jag fortsätta och fullfölja det. Just sett med pandemin var det ganska bra läge där första månaden, det var inte så många nya fall och sådär. Det hade nog varit värre att starta just nu.

Hur tänker du framåt?

– Jag kör månad till månad och ser positivt på det. Man får kämpa på och göra ett bra jobb. Det är inte mycket mer man kan göra och jag ser någonstans att det är fler och fler som hittar till mig. 

"Det är motiverande"

Kristoffer Kristensson såg att det fanns en lucka i just Hultsfreds kommun och är glad över att han tog steget.

– Det är motiverande på ett annat vis, det är mitt namn och jag som har ansvaret för att det ska vara ett bra jobb som utförs. Det är både kul och motiverande. Man vill gå till jobbet och ha mycket att göra. Det kanske inte alltid fanns samma motivation tidigare, men jag trivs väldigt bra med yrket. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt