Annons:

Nu har bokhandeln öppnat med nya ägarna – stjärnförfattare kommer på besök

Emma Harrysson-Karlsson har tagit över Vimmerby Bokhandel tillsammans med Lotta Daniels. Foto: Jakob Karlsson

Nu har bokhandeln öppnat med nya ägarna – stjärnförfattare kommer på besök

Efter att ha hållit stängt i en vecka har de nya ägarna nu kunnat öppna upp Vimmerby Bokhandel igen. Lotta Daniels och Emma Harrysson-Karlsson är förväntansfulla.
– Alla har varit otroligt välkomnande, säger Emma Harrysson-Karlsson.

Annons:

Det såg nattsvart ut. Efter att ha försökt sälja den fina bokhandeln i Vimmerby under lång tid hade Tove Karlstedt och Annicha Gustafsson gett upp. Utförsäljningen hann till och med starta – men i sista sekund räddade barndomsvännerna Lotta Daniels och Emma Harrysson-Karlsson verksamheten.  

Efter att ha hållit stängt i en vecka öppnades bokhandeln i måndags.

– En hel del har hunnit säljas ut och det är därför som vi har behövt ha stängt i en vecka. Allt har inte kommit, men vi har fyllt på så vi kan öppna, säger Harrysson-Karlsson.

”Alla moment är nya”

Från att duon fick reda på att bokhandeln var till salu och till att de tog över gick det exakt en månad. En mycket kort och omtumlande tid förstås.

– Alla moment är nya. Vi hade ingen aning om hur många steg det är från att vi beställer en bok till att den ställs i hyllan. Det är mycket nytt, men det känns roligt och vi har jättebra mentorer i Annicha och Tove. Det uppstår många frågor, men det har börjat sätta sig.

Både Daniels och Harrysson-Karlsson uppskattar mottagandet som de fått från Vimmerbyborna.

– Det har varit ett helt fantastiskt mottagande och alla har sånt överseende och alla är jätteglada. Sedan kommer folk säkert sakna Annicha och Tove, vi har en stor plats att fylla, säger Lotta Daniels.

– Alla har varit otroligt välkomnande. Jag är förundrad över hur många som kommer in och gratulerar oss, säger Emma Harrysson-Karlsson.

Författarbesök redan första veckan

Någon större förändring för konsumenterna blir det inte inledningsvis – men förhoppningen är att kunna anordna fler workshops och författarkvällar. Redan på torsdag besöks bokhandeln av Jan Guillou, Anna Laestadius Larsson och Amelia Adamo.

– Jag och Lotta är intresserade av boksidan och hoppas dra igång mycket författarkvällar. Jag har hållit på mycket med skrivande och hoppas kunna starta sådana verksamheter. Hur vi ska locka barn och unga funderar vi mycket på, men det måste ligga en bit fram och vi är ganska begränsade just nu. Vi måste lära oss verksamheten först och främst.

”Passade väldigt bra just nu”

Beslutet att flytta tillbaka till Vimmerbytrakten och ge sig i kast med något helt nytt har de inte ångrat.

– För mig var det inga konstigheter alls. Jag var i en plats i mitt liv där jag precis kommit hem från Australien och inte börjat något nytt jobb. För mig passade något nytt väldigt bra just nu, berättar Lotta Daniels.  

Vad lockar dig med den här utmaningen?

– Det är så mycket runtomkring själva butiken som ska bli väldigt kul. När pandemin är över kommer vi kunna göra workshops och ha författarsamtal och den delen känns väldigt spännande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt