Annons:

  • Coop-butiken är ombyggd och färdigställd – drar ner på öppettiderna

    Ellen Svensson, tillfällig butikschef för Coop-butiken i centrala Hultsfred, berättar att butiken är ombyggd och färdigställd inför nästa veckas nyinvigning. Foto: Ossian Mathiasson

  • Coop-butiken är ombyggd och färdigställd – drar ner på öppettiderna

    Gången ut mot Bryggerigatan har blivit bredare i samband med ombyggnationen.

  • Coop-butiken är ombyggd och färdigställd – drar ner på öppettiderna

    Blommorna har byggts upp på vägg med ny belysning.

Coop-butiken är ombyggd och färdigställd – drar ner på öppettiderna

Coops butik på Bryggerigatan i Hultsfred har byggts om i två veckors tid. En annan stor nyhet inför måndagens nyinvigning är att butiken drar ner på öppettiderna permanent. 
– Vi förändrar öppettiderna för att det ska bli bättre flow i butiken, säger Ellen Svensson, tillfällig butikschef i Hultsfredsbutiken. 

Annons:

Coop-butiken i centrum har under lång tid haft lite för stor yta som har skapat ett tomrum längst ner i butiken. Under de två senaste veckorna har butiken byggts om för att minska ner ytan och få mer fyllnadsgrad på hyllorna. 

Den tomma hörnan på drygt 150 kvadratmeter är numera ett minne blott. 

– Vi har byggt upp nya väggar för att få bort den tomma ytan som inte kommer till någon användning framöver. Det blir betydligt mycket snyggare och vi får bra respons från kunderna som tycker att det blir jättefint med mindre butiksyta, säger Ellen Svensson och fortsätter: 

– Det blir mycket bättre fyllnadsgrad samtidigt som vi har kapat på hyllsektionerna och lägger om det så det blir ett bättre kundvarv. I stort sett alla sektioner har bytt plats så det kommer märkas att det blir en förändring. 

Mer ljus i entrédelen

Syftet är att minska ytan och göra butiken mer attraktiv som ska leda till fler kunder. 

– Kunderna är positiva och ser att vi jobbar på och att det sker förändringar. Vi har bara fått positiv respons. 

Ombyggnationen har pågått i två veckor och det är endast småfix som återstår inför måndagens nyinvigning. Det har skett en del förändringar i butikens entré.

– Blommorna har byggts upp på vägg med ny belysning så det blir mer upplyst. Medlemspunkten, som tidigare har stått lite gömd, har fått en bättre placering så kunderna får lättare att se den. Det är mycket mer ljus vid fruktavdelningen där elektriker har satt dit spotlights. Ljuset i entrén är viktigt och blir bättre för kundupplevelsen.

Butiken har fått en tydligare Coop-känsla med gröna gavlar och en bredare gång ut mot Bryggerigatan till följd av flyttade hyllsektioner. 

– Det är den äkta Coop-känslan som man vill mötas av. Gången var jättetråkig tidigare och de gröna gavlarna kommer vara fyllda med varor. Vi är inne på sluttampen och gör oss redo för måndagens nyöppning. Vi har underlättat för kunderna och det blir en tydligare butik att handla i. Det har hela tiden varit vårt mål. Nu har vi satt ihop sektioner som passar in och då blir det lättare för kunderna att hitta det de vill ha. Vi har minskat ner ytan för att få en maffigare butik. 

Förändrade öppettider

En annan stor nyhet inför nyinvigningen är att det blir mindre öppet i Coop-butiken, som slutar med att ha öppet mellan 8 och 21 under veckans alla dagar.  

– Det blir 8–20 på vardagar, 9–20 på lördagar och 10–18 på söndagar. Vi anpassar tiderna efter när kunderna handlar och det är så pass lite folk i butiken under sista timmen på vardagar och lördagar. Om man tittar på söndagar så handlar folk inte innan 10 och inte efter 18. 

Ser du några nackdelar med att minskade öppettider?

– Jag ser att det genererar en mer välfylld butik och nöjdare kunder. Det skadar inte så mycket att vi drar ner på öppettiderna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt