Annons:

PLANERAD BYGGNATION AV PADELHALL, GYM OCH LASERGAME I VIRSERUM

Så ser fasadskissen ut för Virserum Bostäder & Fastigheters tankar på att bygga padelhall, gym och kanske lasergame i Virserum.

PLANERAD BYGGNATION AV PADELHALL, GYM OCH LASERGAME I VIRSERUM

Virserum Bostäder & Fastigheter planerar för att bygga gym, padelhall och eventuellt lasergame i Virserum. 
– Vi skickar in bygglovsansökan till Hultsfreds kommun i morgon, säger Oscar Andersson på Virserum Bostäder & Fastigheter.

Annons:

Virserum Bostäder & Fastigheter är i full gång med att skicka in bygglovshandlingar för ett nytt gym och padelhall plus ett eventuellt lasergame eller någon annan rolig aktivitet i Virserum. 

– Vi äger mark uppe vid elljusspåret på Ekängsvägen i Virserum så tanken är att vi ska bygga nytt där. Padelhallen ska byggas i en ny byggnad så den höga delen kommer bli för en padelbana. Det kommer bli ett nytt gym som ska vara öppet dygnet runt och till stor del obemannat. Vi kommer eventuellt bygga ihop det med en befintlig lokal så vi kommer kunna ha omklädningsrum och bygga ett lasergame eller något likande. Vi var inne på gokart först men det blir lite för trångt, säger Oscar Andersson. 

Det blir en padelbana i den nya byggnaden och det är inte helt klart vilken takhöjd det blir.

– Detaljplanen tillåter inte över fem meter så vi kommer ansöka om undantag. Utgångspunkten är att det kommer vara ungefär åtta meter till tak. 

Siktar på byggnation under hösten

Christofer Sakshaug och Oscar Andersson driver Virserum Bostäder & Fastigheter och har, precis som många andra, fastnat för sporten padel. 

– Vi tycker att det är roligt med padel och Christofer är en riktig padelfantast. Det var egentligen hans nyårslöfte att vi skulle bygga en padelhall. Vi tycker att det vore ett roligt tillskott. Det är inte bara för våra hyresgäster utan för alla i Virserum så de kan träna. Vi tror inte att det ska vara konstigheter att få snurr på ett gym i Virserum.

Christofer och Oscar jobbar med bygglovshandlingarna som ska skickas in till Hultsfreds kommun i morgon. De siktar på att bygga ut drygt 25x13 meter vad gäller själva tillbyggnaden.

– Vi kollar på det sista på ritningen och ska försöka få iväg det till kommunen i morgon. Vi hoppas på ett beslut före sommaren från miljö- och byggnadsnämnden. 

När hoppas ni kunna bygga hallen?

– Vi hoppas att vi får klartecken så snabbt som möjligt så vi kan börja med markarbetet efter sommaren. Vi hoppas att hallen kommer upp hyfsat fort. Målsättningen är att kunna öppna före jul som det ser ut just nu men man vet inte om det dyker upp andra hinder, säger han och fortsätter:

– Vi har också väldigt stora ytor i lokalen som vi tänker att vi ska bygga ihop padelhallen med. Det kommer finnas gott om plats till ett ganska stort gym, en loungedel med fikamöjligheter och andra spännande aktiviteter. Vi tänker ersätta befintlig lagerverksamhet med gym, omklädningsrum och ytterligare någon aktivitet. Det är inte helt klart vad vi ska ha i den delen, kanske lasergame.

"Ska inte bli någon guldgruva"

Oscar Andersson ser det som en rolig grej som förhoppningsvis ska väcka Virserumsbornas intresse. 

– Vi ser fram emot att spendera våra kvällar här samtidigt som vi hoppas att det ska dra in pengarna som projektet kostar på sikt men vi har inte tänkt oss att det ska bli någon guldgruva. Det är mer av en rolig grej.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt