Annons:

Efter 42 år som politiskt aktiv – nu lämnar hon politiken

Linda Fleetwood lämnar politiken i samband med valet nästa höst. Foto: Pressbild

Efter 42 år som politiskt aktiv – nu lämnar hon politiken

I snart tolv år har Linda Fleetwood varit regionråd för Vänsterpartiet. Nu står det klart att hon inte kandiderar i valet 2022.

Annons:

Linda Fleetwood har varit politiskt aktiv i hela 42 år på olika sätt och på olika nivåer. Hon var länge fritidspolitiker i Mönsterås kommun och har också haft roller i lokalorganisationen, distriktsstyrelsen och varit politisk sekreterare. 

Tidigare i veckan meddelade Linda Fleetwood partiet och valberedningen att hon inte tänker kandidera i valet 2022. Hon kommer därmed lämna den politiska scenen helt. 

– Det känns helt rätt att kliva av, jag bestämde mig redan för tre år sedan, säger Linda Fleetwood i ett pressmeddelande.

Fleetwood har varit regionråd i snart tolv år. Men någon fortsättning i valet 2022 blir det alltså inte.

– Då kommer jag att ha varit råd i tre mandatperioder och även om jag aldrig kommer att tröttna på politiken är det dags för andra att ta över, säger Linda Fleetwood.

Vänsterpartiet i Kalmar län kommer ha en valkonferens i december. Då ska partiets namn till regionlistorna utses. Då kommer även den representant som ska kandidera till regionråd för Vänsterpartiet att väljas. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt