Annons:

EXTRA: Hon lämnar tredje partiet som hon har varit medlem i

Lena Hjelte har varit med i två partier och nu lämnar hon det tredje partiet (Sverigedemokraterna) som hon har varit medlem i på sistone. Foto: Pressbild

EXTRA: Hon lämnar tredje partiet som hon har varit medlem i

Samhällsdebattören Lena Hjelte har varit med i både Miljöpartiet och Liberalerna. För två år sedan gick hon med i Sverigedemokraterna för att ta sig in i fullmäktige 2022. Nu lämnar hon partiet med omedelbar verkan. 

Annons:

Lena Hjelte försökte ta sig in i kommunfullmäktige för Miljöpartiet i valet 2014. Kort senare lämnade hon partiet och gick med i Liberalerna, men inte heller där blev hon särskilt långvarig.

I november 2019 gick hon med i Sverigedemokraterna och planerade för att kandidera för SD 2022. 

”Det här är sista sucken, som jag säger. Ska jag kunna göra något är det i nästa val på grund av min ålder. Jag har försökt att få en position i två andra partier, men det har inte varit möjligt i de två andra partierna. Dessutom finns det mycket i Sverigedemokraterna som jag tycker är bra”, sa Lena Hjelte i en intervju med DH november 2019. 

Nu tar hennes udda politiska resan en ny vändning då hon har valt att lämna Sverigedemokraterna.

”Jag ber härmed om att bli entledigad från mitt uppdrag som ledamot i socialnämnden då jag inte längre är medlem i Sverigedemokraterna”, tar hon upp i sitt entledigande som har skickats in till kommunfullmäktige i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt