Annons:

PARTIET STÄLLER INTE UPP I VALET I HULTSFRED

Liberalerna ställer inte upp i kommunvalet i Hultsfred. Foto: MostPhotos

PARTIET STÄLLER INTE UPP I VALET I HULTSFRED

Med 1,34 procent av rösterna föll Liberalerna ur kommunfullmäktige vid valet 2018. Nu står det klart att man inte ställer upp i valet i Hultsfreds kommun i höst.
– Det är såklart jättetråkigt, säger Johanna Wyckman, partiets ordförande i länet.

Annons:

Liberalerna halverades i princip i förra valet i Hultsfreds kommun. Då tappade partiet det mandat man hade haft tidigare och blev utan representation i kommunfullmäktige.

Tiden utanför kommunens högsta beslutande församling har uppenbarligen inte gjort gott för Liberalerna. Nu står det nämligen klart man inte kommer ställa upp med någon lista i höstens val.

– Det här är såklart jättetråkigt. Arbetet med att fortsätta rekrytera medlemmar för Liberalerna i Hultsfred fortsätter, men vi har haft en speciell mandatperiod och legat lågt i opinionen. Vi har ett opinionsläge som gör det svårt att rekrytera nya medlemmar och i små kommuner blir det extra svårt, säger Johanna Wyckman, partiets ordförande i länet.

Partiet har inte längre någon kommunförening i Hultsfred.

– Tyvärr finns den inte kvar och det är svårt att upprätthålla ett engagemang när man ramlar ur fullmäktige.

Bara i nio av tolv kommuner

Inte heller i Vimmerby eller Högsby blir det någon lista till valet.

– I alla övriga kommuner har vi listor. 

Hur ser du på att ni inte ställer upp i tre av tolv av länets kommuner?

– Det är jättetråkigt, men när man ramlar ur fullmäktige är det svårt att upprätthålla ett engagemang och komma tillbaka. Det kommer bli en stor utmaning för oss framåt, men vi kommer jobba fokuserat och stenhårt där vi har representation.

Hur ser du på möjligheterna inför valet 2026?

– Det är långt fram, men vi behöver få igång ett engagemang där vi är starka och sprida det engagemanget vidare. Det finns säkerligen invånare i de här kommunerna som vill engagera sig lokalt och då är det bara att höra av sig. Vi finns i andra kommuner och kan stötta upp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt