Annons:

Vill få svar på cykelplansmotion: ”Hög tid att arbetet aktualiseras”

Fullmäktigeledamoten Monica Bergh (KD) vill att kommunalrådet Lars Rosander (C) informerar om arbetet med att ta fram en cykelplan för Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Vill få svar på cykelplansmotion: ”Hög tid att arbetet aktualiseras”

Fullmäktigeledamoten Monica Bergh (KD) kräver kommunalrådet Lars Rosander (C) på svar angående hennes cykelplansmotion för Hultsfreds kommun. 

Annons:

Monica Bergh författade i november 2019 en motion om att Hultsfreds kommun borde ta fram en cykelplan, det vill säga en plan för var kommunen skulle vilja och kunna iordningställa cykelbanor och cykelleder. 

Inget har egentligen hänt sedan dess och nu kräver KD-politikern kommunalrådet Lars Rosander (C) på en redovisning på måndagens fullmäktigesammanträde. 

”Det är hög tid att arbetet med cykelplanen aktualiseras och jag vill därför ställa frågan till kommunalrådet vad som händer på området. Hur långt har man kommit i arbetet med att ta fram en cykelplan och kommer det innebära att något är klart att behandla i samband med budgetarbetet för 2023 som nu inletts?”, skriver Monica Bergh i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

Det har under de senaste åren inkommit flera motioner med önskemål om cykelbanor och cykelleder. 

”Det är hög tid att vi i kommunen ser till helheten när det gäller möjligheten att ta sig fram med cykel. Det behöver avsättas pengar för att bygga ut cykelnäten i kommunen och då behöver vi prioritera och undersöka var det är lätt eller svårare att komma fram”, skriver Monica Bergh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt