Annons:

Paludan har aviserat besök här – oklart när han kommer

Det var kaos och kravaller under påskhelgen när Rasmus Paludan demonstrerade i flera svenska städer. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Paludan har aviserat besök här – oklart när han kommer

Den dansksvenske högerextremisten Rasmus Paludan har satsat på att besöka svenska utanförskapsområden den här våren och sommaren. Han har tidigare aviserat besök i Kalmar, Vimmerby och Oskarshamn.

Annons:

Rasmus Paludan, partiledare för Stram Kurs, har tidigare försökt komma in i danska Folketinget. Nu satsar han på riksdagen till valet i höst. 

Under våren blev det stor uppståndelse när Rasmus Paludan besökte en rad bostadsområden i Sverige. Utöver att hålla tal har Paludan gjort sig känd för att bränna koranen, något som väckt enorm vrede hos en del muslimer. 

Det som hände i våras har fått namnen "Påskupploppen" och över hundra poliser skadades i samband med dansksvenskens manifestationer och de upplopp som skedde. 

Expo beskriver partiet såhär:

”Partiet förespråkar etnisk rensning av ”icke-västliga personer”. Islam och muslimer pekas ut som det stora problemet. Stram Kurs presenterar sig som libertarianskt, men menar att en förutsättning för ideologin är ett etnisk homogent land".

Fortfarande inget datum

De närmaste dagarna planerar Rasmus Paludan för att besöka Malmö, Helsingborg, Växjö, Rinkeby, Tensta och Rågsved. 

Han har tidigare aviserat att Kalmar, Vimmerby och Oskarshamn är platser han ska ta sig till under sin Sverigeturné. Han har beskrivit det som att han ska besöka Sveriges 100 mest utsatta bostadsområden. 

"Det kommer bli en mycket spännande och trevlig sommar", har han tidigare skrivit på Instagram.

Men den 4 augusti hade polisen fortfarande inte fått in några tillståndsansökningar för de tre orterna i Kalmar län.

"Det har inte inkommit någon ansökan om allmän sammankomst i de orter du nämner", skriver polisen i ett mejl.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt