Annons:

M GÖR FLERA FÖRÄNDRINGAR I SISTA SEKUND

Johan Svensson och Moderaterna har tänkt om runt deras nomineringar. Foto: Ossian Mathiasson

M GÖR FLERA FÖRÄNDRINGAR I SISTA SEKUND

Ikväll ska kommunfullmäktige välja nästa mandatperiods nämnder och styrelser. Kort före mötet har Moderaterna gjort en helomvändning. Marianne Viefell-Waters blir inte ny ordförande i BUN efter synpunkter på eventuellt jäv.
– Mariannes roll aldrig ska kunna ifrågasättas av denna anledning, säger Johan Svensson i Moderaterna.

Annons:

Tanken var att Viefell-Waters skulle bli ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden – men nu har partiet tänkt om. Skälet är att Viefell-Waters är verksam på gymnasiet och M ser risk för jäv.

– Vi ändrar oss efter att vi har tagit till oss bra synpunkter om att det vid vissa tillfällen kan vara svårt att undvika jävssituationer om man har ordförandeposten i en nämnd där man själv är verksam. För att Mariannes roll aldrig ska kunna ifrågasättas av denna anledning väljer vi att föreslå en annan ”tung” roll för henne, nämligen kommunstyrelsen med dess arbetsutskott. På detta sätt får vi möjlighet att trots förändringen lyfta kvinnliga representanter i Moderaterna enligt vad vi önskat, skriver Johan Svensson i ett pressmeddelande.

Förändringen innebär att Magnus Hultman föreslås fortsätta som ordförande i BUN. En annan rockad blir att Johan Svensson själv föreslås bli ordförande i ÖSK och Trafiknämnden samt ersättare i kommunstyrelsen.

Besluten klubbas under kommunfullmäktige ikväll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt