Annons:

Livlig debatt förväntas i fullmäktige – mötet får ny lokal för att möta intresset

Måndagens fullmäktigesammanträde kommer hållas i biosalongen för att möta intresset från allmänheten. Foto: Ossian Mathiasson

Livlig debatt förväntas i fullmäktige – mötet får ny lokal för att möta intresset

Njordr AB:s planerade vindkraftspark utanför Målilla kommer upp till beslut på måndagens fullmäktigemöte i Hultsfred. Då bestämmer ordförande att byta lokal för mötet. 
”Utifrån förväntat intresse för måndagens sammanträde med kommunfullmäktige har presidiet funnit det nödvändigt att byta lokal för sammanträdet”, säger Anders Andersson i ett pressmeddelande. 

Annons:

Njordr AB vill bygga en vindkraftspark med tolv vindkraftverk med en höjd av 270 meter öster om Målilla. Kommunstyrelsen sa nej till Aspelands vindkraftspark efter en jämn omröstning – och nu på måndag ska ett slutgiltigt beslut fattas i fullmäktige. 

Nu har Anders Andersson i rollen som fullmäktiges ordförande fattat beslut om att byta lokal för mötet i Valhall. Måndagens sammanträde flyttas från Balder till biosalongen. 

– Motivet är att kunna erbjuda plats för allmänheten i den lokal fullmäktige hålls, om det skulle bli ett stort antal som kommer. I Balder kan det bli trångt och jag har också att beakta brandskydd och säkerhetsbestämmelser. Därför flyttar vi fullmäktige till biosalongen och eftersom det är i samma hus Valhall som står angiven i kallelsen så ser jag inga bekymmer med ändringen. Ändringen görs av respekt för allmänheten som enligt kommunallagen ska kunna följa kommunfullmäktiges sammanträden”, säger fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt