Annons:

Så lockades Löfvén till Hultsfred: ”Kan göra det lite omöjliga”

Tidigare statsministern Stefan Löfven, Tomas Sörelings vän sedan 41 år tillbaka i tiden, talar i Hultsfred på första maj. Foto: Ossian Mathiasson

Så lockades Löfvén till Hultsfred: ”Kan göra det lite omöjliga”

Socialdemokraterna utlovade en nyhetsbomb till första maj-firandet. Tidigare statsministern Stefan Löfven talar till Hultsfredsborna senare i vår. 

– Vi hoppas att budskapet ska vara att vi kan göra det lite omöjliga också, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Socialdemokraterna bjöd på fredagen in till en pressträff på Bryggerigatan i Hultsfred för att de, enligt egen utsago, skulle presentera en ”bomb” angående medverkande vid första maj-firandet. 

Tommy Rälg och Tomas Söreling berättade lite kort om firandet i Folkets Park, som arrangeras av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, ABF och LO, för att därefter öppna ett kuvert och visa upp en bild på Socialdemokraternas tidigare partiledare och Sveriges före detta statsminister Stefan Löfvén. 

– Vi anser att det är en bomb och då menar vi att det är ovanligt med Hultsfreds mått mätt. Han har aldrig varit i Hultsfred tidigare så det blir en nyhet för honom. Det känns kul och hedrande att få hit honom, säger Tomas Söreling och fortsätter:

– Vi hoppas att budskapet ska vara att vi kan göra det lite omöjliga. Vi vill ha en person som drar folk och vi hoppas att förra statsministern ska dra folk. Jag tror ingen slår oss på det sättet. Det är väl i så fall om någon landar in Magdalena Andersson. 

Varit vänner i över 40 år

Tomas Söreling och Stefan Löfvén har varit vänner i över 40 år och berättar här om hur han lyckades få honom till Hultsfred som talare den 1 maj. 

– Första gången jag träffade Stefan var vid Metalls förbundsskola Skåvsjöholm i Åkersberga 1982. Vi har känt varandra under hela resan och jag har träffat honom i olika sammanhang. Förra året var det 40 år sedan vi lärde känna varandra och då sa vi att vi skulle träffas igen. Det blev inte av och då pratade jag och Tommy om att vi försöker få hit honom till 1 maj. Jag kontaktade honom och han sa ”jag kommer gärna till Hultsfred”. Nu är det klart att vi får hit honom och det känns fantastiskt och underbart, säger Tomas Söreling.

Vad hoppas du att han tar upp under sitt tal?

– Jag hoppas att han kommer prata om jämlikhet, alla människors lika värde och världsläget. Det är superviktigt i dag, säger Söreling. 

Firandet blir i parken

Första maj-firandet är tillbaka i Folkets Park som har fått ett rejält ansiktslyft de senaste åren. 

– Nu återgår vi till den gamla rutinen och har en snygg park där vi tycker att vi kan ha festen. Vi får se om vi kan lyckas få lite mer fart på första maj-firandet igen. Vi hade Gudrun Schyman som talare för många år sedan och vi i Hultsfred är duktiga på att skaffa bra talare som drar folk. Hultsfred är också ett av få ställen i Sverige som håller i traditionen med att S och V är tillsammans på första maj, säger Lennart Beijer (V). 

Tommy Rälg (S) berättar att det kommer gå två tåg till första maj-firandet i parken. 

– Ett tåg som startar vid Valhall och går ner till Folkets Park och ett annat tåg som går på Smalspåret. Det kommer vara musik i båda tågen. Vena musikkår i gångtåget och Lifvens light spelar på Smalspåret. Det kommer vara fart från början till slut, säger Tommy Rälg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt