Annons:

Så reagerar partiet på oppositionsrådets plötsliga avhopp:

"Det är synd att han slutar, han hade kunnat stå ut ett tag till", säger Tommy Rälg efter oppositionsrådet Tomas Sörelings avsked från alla politiska uppdrag. Foto: Lotta Madestam

Så reagerar partiet på oppositionsrådets plötsliga avhopp: "Synd att han slutar"

Efter 38 år som politiskt aktiv och fem år som oppositionsråd väljer Tomas Söreling att hoppa av sina uppdrag vid årsskiftet. 
– Vi är inte jätteglada så här med en gång, men jag har förståelse för hans beslut, säger Tommy Rälg, ordförande för Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun.

Annons:

Tomas Söreling, Socialdemokraternas ledande politiker i Hultsfreds kommun, avsäger sig alla sina politiska uppdrag från och med årsskiftet. 

”Precis som jag skriver i meddelandet har var sak sin tid. Jag har ägnat hela mitt liv åt fackligt och politiskt arbete och jag känner att jag vill ta vara på den fritid som det förhoppningsvis blir. Jag fyller 66 år i januari och vill kunna gå in i en ny vecka och tänka att nu kan jag göra precis vad jag vill utan en massa möten”, säger Tomas Söreling.

"Hade kunnat stå ut ett tag till"

Socialdemokraternas ordförande Tommy Rälg ska precis kliva på ett plan till Paris när vår tidning når honom för en kommentar med anledning av Tomas Sörelings plötsliga avhopp från Hultsfredspolitiken. 

– Vi är inte jätteglada så här med en gång, men jag har förståelse för hans beslut. Vi har haft vetskap om det ett tag så hans beslut kommer inte som någon överraskning. Nu kör vi igång ett arbete med att hitta hans efterträdare och har styrelsemöte den 11 september där vi ska tillsätta valberedning, säger Tommy Rälg. 

Hur har dialogen sett ut med Tomas Söreling?

– Han har gjort ett jättejobb under sin tid som politiker. Det är synd att han slutar, han hade kunnat stå ut ett tag till. Jag har samtidigt förståelse för det. 

Hade ni velat ha honom kvar i någon roll i partiet?

– Ja, men vi får väl se vad som händer framöver. 

Hur går arbetet vidare för att hitta Tomas Sörelings efterträdare som oppositionsråd?

– Vi kommer ha en nomineringsprocess där alla får nominera vem man tycker är lämplig för det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt