Annons:

Lokalt parti trycker på i frågan om utegym i Mörlunda

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun vill få fart på frågan om bygga ett utegym vid sporthallen i Mörlunda. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Lokalt parti trycker på i frågan om utegym i Mörlunda

Tre föreningar i Mörlunda vill se ett utegym vid sporthallen. Nu väljer Socialdemokraterna att lägga en motion om utegym i Mörlunda. 

Annons:

Tomas Söreling och Tommy Rälg, två av Socialdemokraternas fullmäktigeledamöter, skriver att de känner till att föreningslivet i Mörlunda – Mörlunda GIF, Mörlunda-Tveta hembygdsförening och Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO – har önskat ett utegym i likhet med några andra orter som redan har försetts med friskvårdssatsningen. 

”Det är möjligt att arbetet kanske redan pågår med just detta men då får vi se det som särskilt angeläget att beslut tas och att ett tydligt besked kan ges till berörda om tidpunkt när gymmet kan stå färdigt”, skriver Söreling och Rälg i den nyväckta motionen. 

De föreslår att kommunstyrelsen får i uppdrag att skyndsamt se till att ett utegym blir verklighet i Mörlunda. De har även ett uppdrag till kultur och fritid om att undersöka huruvida övriga orters föreningsliv önskar just utegym. Järnforsen, Silverdalen, Vena och Rosenfors är orter som nämns. 

Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder meddelade i höstas att inga pengar fanns avsatta för projektet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt