Annons:

  • Nu börjar utegymmet byggas i Mörlunda – fler orter står på tur

    Arbetet med att bygga utegym vid sporthallen i Mörlunda har dragit igång. Foto: Lotta Madestam

  • Nu börjar utegymmet byggas i Mörlunda – fler orter står på tur

Nu börjar utegymmet byggas i Mörlunda – fler orter står på tur

Sedan en tid tillbaka står det klart att ett utegym ska byggas i Mörlunda. Nu är arbetet inlett vid sporthallen. 
– Det är självklart jättepositivt, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Johan-Arvid Danielsson (Mörlunda GIF), Christer Adolfsson (Mörlunda-Tveta hembygdsförening) och Sven-Olof Martinsson (Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO) lämnade under hösten 2021 in en gemensam skrivelse om utegym på grönytan mellan parkeringen och sporthallen i Mörlunda. 

Socialdemokraternas fullmäktigeledamöter Tomas Söreling och Tommy Rälg tryckte på i frågan med att lämna in en motion i somras.

Arbetet är igång i Mörlunda

Dagens Hultsfred berättade kort därpå att ett utegym ska byggas på angiven plats i Mörlunda under hösten. Arbetet är igång och utegymmet ska stå klart under hösten. 

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott bifallit S-motionen med tanke på att kultur- och fritidsförvaltningen tillgodosett föreningslivets önskemål. 

– Det är jättepositivt med utegym i Mörlunda. Det var väl så att motionen kanske blev en spark i baken på ärendet och det känns bara bra att Mörlundaborna får ett utegym. Det finns på ett antal ställen och att man samtidigt tar diskussionen om det finns behov och önskemål på övriga orter i kommunen, säger Tomas Söreling (S). 

Fler orter står på tur

Det finns i dagsläget utegym på tre orter i kommunen – Hultsfred, Målilla och Virserum.

– Vi tittar över utegym på övriga orter där vi i dagsläget inte har det. Det pågår en diskussion med föreningslivet och övriga samhällsmedborgare om behovet av ett utegym, säger Lars Rosander (C).

Åke Nilsson (KD), vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott, berättar att det kommer byggas ett utegym i Silverdalen under våren 2023. 

– Det finns pengar avsatta för ett utegym till Silverdalen och tanken är att arbetet ska dra igång under 2023, säger Åke Nilsson (KD).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt