Annons:

Vill se förbättringar av badplats – förväntar sig ett ökat intresse för sjön

Nu vill man se förbättringar av badplatsen vid Hesjön. Foto: Lotta Madestam

Vill se förbättringar av badplats – förväntar sig ett ökat intresse för sjön

Socialdemokraterna med Tomas Söreling, Jeanette Persson och Tommy Rälg i spetsen vill se en uppgradering av den kommunala badplatsen vid Hesjön i Målilla. De förväntar sig ett ökat intresse för badplatsen när nya vägen står klar och tillgängligheten ökar i och med säkrare och tryggare väg dit.

Annons:

Trion ser en rad förbättringsåtgärder framför sig, som skulle göra badplatsen än mer populär.

­”Badplatsen vid Hesjön Målilla är en mycket välbesökt badplats för alla åldrar, med besökare inte bara från kommunen utan även långväga gäster. Dom flesta är nöjda med vad som erbjuds vi denna fina sjö men har så klart synpunkter och önskemål om förbättringar och rentav av uppgraderingar”, skriver Söreling, Persson och Rälg i en motion till kommunfullmäktige.

Fler badgäster

De förmodar att det kommer tillströmma än fler gäster när nya 2+1-vägen blir klar och tillgängligheten ökar i och med säkrare och tryggare väg dit. 

”Då uppstår behov av flera parkeringsplatser, mera inbjudande sjöbotten vid själva badplatsen där det idag saknas mycket sand som behöver fyllas på, grönytorna behöver ses över likaså bryggorna”, skriver de vidare i motionen.

Ihop med ortsbor och föreningsliv

I och med att detta är en kommunal badplats anser de att ansvar måste tas för att tillgodose önskemålen om de förbättringar som nämns.

Därför föreslår motionärerna nu att ”kommunstyrelsen ges i uppdrag att tillsammans med ortsbor och föreningsliv undersöka vilka möjliga alternativ som finns att tillgodose önskemålen enligt ovan och därefter vidtaga lämpliga åtgärder”.

Motionen har undertecknats av socialdemokratiska fullmäktigegruppen genom Tomas Söreling, Jeanette Persson och Tommy Rälg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt