Annons:

  • Han tar över ordförandeklubban i norra S-föreningen

    Nermina Mizimovic lämnade över ordförandeklubban för den norra S-föreningen till Tommy Rälg. Foto: Privat

  • Han tar över ordförandeklubban i norra S-föreningen

    Nermina Mizimovic och Tomas Kronståhl berättade om regeringsöverenskommelsen efter årsmötet.

  • Han tar över ordförandeklubban i norra S-föreningen

Han tar över ordförandeklubban i norra S-föreningen

Tommy Rälg (S) valdes till ny ordförande i den norra socialdemokratiska föreningen i Hultsfreds kommun efter Nermina Mizimovic.
– När jag fick förfrågan sa jag att jag kunde tänka mig att ta över den delen, säger Tommy Rälg.

Annons:

Med anledning av Nermina Mizimovics rådande politiska verklighet med arbete i riksdagen har hon valt att lämna ordförandeskapet i den norra S-föreningen i Hultsfreds kommun. 

Vid måndagens årsmöte stod det klart att det är Tommy Rälg som ska vara ordförande under det kommande året. Hur styrelsen ser ut i sin helhet är inte klart. 

– Ja, det blev visst så. Nermina har tillfälligt klivit in i riksdagen och känner att hon har tillräckligt mycket att göra. Hon sitter ändå kvar i styrelsen och vi har ett friskt och härligt gäng, säger Tommy Rälg. 

"Behöver få en extrabassäng"

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun har en södra och en norra förening och Rälg är ny ordförande i den norra föreningen. Den 6 mars har den södra föreningen årsmöte. 

Vad blir viktigast för dig och partiet på det lokala planet under 2019?

– Det är viktigt att äldreboendesatsningen faller väl ut och blir jättebra. Hagadal behöver också få en extrabassäng, det är högprioriterat för oss för att öka friskvården i kommunen. Vi räknar med att elda på frågan om Vartaområdet ordentligt då vi vill att det ska skapa en hel del nya arbetstillfällen i framtiden. Vi tror mycket på det området och hoppas att Hultsfred får en blomstrande tid framöver, säger Tommy Rälg. 

Antalet medlemmar ökar

Han berättar att den norra föreningen, som berör Hultsfred, Vena och Silverdalen, ökar medlemsmässigt och har fått in 15 nya medlemmar. 

– Vi är ungefär 175 medlemmar i den norra föreningen och säkert lika många i den södra föreningen. 

I samband med årsmötet fanns riksdagsledamöterna Nermina Mizimovic och Tomas Kronståhl på plats för att berätta om regeringsöverenskommelsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt