Annons:

Lokal cykelplan ska få fler att plocka fram cykeln

Monica Bergh (KD) vill att Hultsfreds kommun blir en mer cykelvänlig kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal cykelplan ska få fler att plocka fram cykeln

Det är flera lokala politiker i Hultsfreds kommun som har lagt cykelrelaterade motioner de senaste åren. Nu vill KD-politikern Monica Bergh att en lokal cykelplan skapas.

Annons:

I en nyväckt motion till kommunfullmäktige vill Virserumsbon Monica Bergh skapa en cykelplan för hela Hultsfreds kommun, både turister och kommuninvånare. 

– Med tanke på att vi ska tänka på miljön och vår hälsa så borde vi göra det möjligt att använda cykeln mer i vår kommun, säger Monica Bergh. 

Här vill hon se en cykelbana

Hultsfreds kommun är en attraktiv plats att semestra i och lockar många turister från grannländerna, enligt Bergh. 

– På många av turisternas bilar hänger det en eller flera cyklar, plus en kanot på taket. Dessa turister ska vi vara rädda om. De ger vår kommun ett tillskott i vår kassa, säger Bergh och fortsätter med fokus på kommuninvånarna:

– Jag har fått till mig att kommuninvånarna också gärna vill ut och cykla men inte vågar på våra hårt trafikerade vägar som ofta saknar vägrenar. Eftersom jag bor i Virserum så tänker jag speciellt på vägen mellan Virserum och Målilla, där är det direkt livsfarligt att cykla, med mycket tung trafik. En cykelbana skulle vara ett fint komplement till smalspåret. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt