Annons:

Regionen överklagar Trafikverkets beslut:

Karin Helmersson (C) och Anders Åkesson (C) blickar ut över riksvägen. Foto: Pressbild

Regionen överklagar Trafikverkets beslut: "Drabbar landsbygden"

Trafikverkets beslut att sänka hastigheten från 90 till 80 kilometer i timmen har väckt uppmärksamhet. Nu överklagar Region Kalmar län beslutet.

Annons:

Riksväg 34/23, som passerar genom både Hultsfred och Vimmerby kommun, tillhör de vägar som fått sänkt hastighet nu i november. Totalt berörs 111 mil väg i Sverige. Region Kalmar län har bestämt sig för att överklaga Trafikverkets beslut. 

– Region Kalmar län kommer att överklaga beslutet. Det här är ett beslut som enbart drabbar landsbygden och alla människor som pendlar till sina arbeten varje dag. Vi skriver på vår överklagan just nu, den kommer att lämnas in inom kort, säger Karin Helmersson (C), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) säger att en permanent hastighetssänkning inte nödvändigt betyder att de nya skyltarna behövs. 

– Vi har sett det på andra håll, att man sätter upp nya plåtskyltar och några år senare sätter man upp fartkameror eftersom de nya skyltarnas hastighetsbegränsning inte följs. Det är dyrt och tar tid. Då är det bättre att man från början satsar på digitala skyltar och alternerande hastighetsbegränsningar. Trafikmängd, väglag och tid på dygnet spelar så klart stor roll för hur fort man bör köra på en vanlig landsväg. Fördelen är att man då till och med skulle kunna höja hastighetsgränsen när det finns möjlighet för det, säger Anders Åkesson (C), vice ordförande i riksdagens trafikutskott och riksdagsledamot från Kalmar län.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt