Annons:

Frågan om enhetliga välkomstskyltar ska tillbaka till KSAU

Tomas Sörelings motion, som han skrivit tillsammans med Lena Hasting, kan bli verklighet.

Frågan om enhetliga välkomstskyltar ska tillbaka till KSAU

S-politikerna Tomas Söreling och Lena Hastings motion om enhetliga välkomstskyltar till kommunens alla tätorter var uppe på senaste fullmäktigesammanträdet. Ärendet ska nu tillbaka till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Annons:

Ett flertal motioner som på olika sätt föreslår nya välkomstskyltar i kommunen har inkommit det senaste året. Under gårdagens fullmäktige var Sörelings och Hastings motion om att sätta upp enhetliga välkomstskyltar till kommunens samtliga tätorter uppe för diskussion.

Fullmäktige tog beslut om att hantera frågan inom ramen för arbetet i det pågående projektet Hultsfreds kommun Makeover. Dessutom ska ärendet återkomma till kommunstyrelsens arbetsutskott för att man ska ta ett slutgiltigt ställningstagande kring välkomstskyltar i stort. Senast den 1 oktober ska återrapportering ske till kommunstyrelsen.

– Det handlar om att marknadsföra alla orter. Jag ser det som bra att lägga det i Hultsfreds kommun Makeover, säger Tomas Söreling (S).

Förslaget i motionen är att skyltarna skulle kunna kombineras med något som respektive ort har att erbjuda eller kännetecknas av. 

Centerpartisten Lennart Eklund gick upp i talarstolen iklädd en tröja med texten "I love Målilla". 

– Lyfter man på tröjan är det vissa som vet, säger man Hultsfred säger någon att där var det fest en gång i tiden och säger man Vimmerby är alla i hamn. Hultsfred finns på kartan och ännu mer om några år, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt