Annons:

Politikerns förslag i nyväckt motion – låt bara campingen sälja fiskekort

Fullmäktigeledamoten Owe Samuelsson (C) vill att Hultsfred Strandcamping får patent på fiskekortsförsäljningen till sjön Hulingen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Politikerns förslag i nyväckt motion – låt bara campingen sälja fiskekort

Owe Samuelsson, fullmäktigeledamot för Centerpartiet, lyfter i en nyväckt motion tanken med att bara Hultsfred Strandcamping får sälja fiskekort till sjön Hulingen.
– Jag vill ge campingen möjlighet att sköta om fisket i sjön, säger Owe Samuelsson.  

Annons:

Vid årsskiftet 2019/20 tog Erica Hammarlund och Rickard Hägglund över driften av campingen i Hultsfred och har flera pågående projekt inför den kommande sommarsäsongen. 

Det har fullmäktigeledamoten Owe Samuelsson (C) tagit fasta på genom att skriva en motion – om fisket i sjön Hulingen. 

– Jag vill stärka campingen. Förmodligen kommer svenskarna att resa inom landet i sommar och då gäller det att hänga med på tåget. De nya campingarrendatorerna har mycket att erbjuda. Fiske är en passande turistattraktion för Hultsfred Strandcamping. De har tänkt hyra ut vattenfarkoster av olika slag och öppna en liten butik med förnödenheter, säger Owe Samuelsson och fortsätter:

– Sportfisket har under senare år ökat i Sverige och har blivit ett mycket populärt familjenöje. I sjön Hulingen – som anses vara en god fiskesjö – finns ett 20-tal fiskarter. Förmodligen går det att utveckla beståndet med flera arter och med exempelvis kräftfiske.

Föreslår fiskekortsförsäljning på campingen 

Motionens intention handlar i huvudsak om att Samuelsson vill ge de nya campingarrendatorerna möjlighet att erbjuda sina gäster att fiska. Hans förslag är också att endast campingen innehar rätten att sälja fiskekort till sjön Hulingen. Frendo, Lundhs Hund-Jakt-Fiske och Hultsfreds Turistbyrå är i dagsläget sjöns fiskekortsförsäljare.

– Det är inte alla som löser fiskekort och fiskar ändå. Jag vill ge campingen möjlighet att sköta om fisket i sjön och att de får sköta om fiskekortsförsäljningen på egen hand är ganska naturligt, säger Samuelsson. 

Samuelsson hoppas att kommunfullmäktige godkänner den nyväckta motionen för hantering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt