Annons:

Politikerna kräver ÖSK på snabbare motionshantering

Lars Rosander (C) och Tomas Söreling (S) vill att ÖSK kommer med svar på gamla motioner från 2017 och 2018 senast 31 augusti. Foto: Ossian Mathiasson

Politikerna kräver ÖSK på snabbare motionshantering

Hultsfreds kommuns politiker vill ha snabbare motionssvar från Östra Smålands kommunalteknikförbund. 
– Det finns gamla motioner från 2017 och 2018 och så lång tid ska det inte ta för att svara på motionerna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Kommunkansliet har tagit fram en sammanställning över motioner som är under beredning inom Hultsfredspolitiken för stunden. 

Det är 14 motioner som är under beredning där den äldsta är från den 9 juni 2017, med andra ord nästan tre år gammal. Det handlar om belysning av väg i Virserum från Sverigedemokraterna. 

– Vi har synpunkter på att vi vill snabba på motionssvaren på fem gamla motioner som finns kvar från 2017 och 2018. ÖSK ska lämna svar till arbetsutskottet senast 31 augusti.  Vi vill ha in snabbare svar än vad ÖSK har aviserat att de ska lämna, säger Lars Rosander (C).

Här är de äldsta motionerna

Det är fem motioner från 2017 och 2018 som är under beredning. Utöver belysning av väg i Virserum rör det sig om förbättrad folkhälsa från Centerpartiet (2017), rastplats för hundar från Socialdemokraterna (2017), parkeringsmöjligheter vid förskolan i Mörlunda från Kristdemokraterna (2018) och badplatsen vid Gåsehall i Virserum från Centerpartiet (2018)

– Det är ÖSK:s motionssvar som vi önskar, inte att åtgärden ska vara klar. Det enklaste är att svara på en motion med vad man avser att göra. Vi har inte fått ett svar och det är vad vi efterlyser, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt