Annons:

Han växlar upp och tar över Hoffbrinks roller

Göran Gustafsson är ny ordförande och ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun efter avgående John Hoffbrink. Foto: Ossian Mathiasson

Han växlar upp och tar över Hoffbrinks roller

John Hoffbrink har valt att lämna politiken. Ny gruppledare och ny ordförande i Sverigedemokraternas lokala grupp i Hultsfreds kommun är Göran Gustafsson. 

Annons:

För några veckor sedan rapporterade Dagens Hultsfred om flera avhopp från Sverigedemokraternas lokala grupp i Hultsfreds kommun. 

SD:s ordförande och gruppledare, John Hoffbrink, tackar för sig efter att ha varit aktiv inom politiken under stora delar av 2010-talet och samma beslut har partikollegorna Lisbeth Hoffbrink, Ingemar Zetterström och Larry Albertsson fattat. 

Gustafsson tar Hoffbrinks roller

Göran Gustafsson, vice ordförande och vice gruppledare, får föga oväntat ta ett större ansvar genom att bli ordförande på båda ställena. Han har inte haft några funderingar på att lämna Hultsfredspolitiken och ser fram emot det kommande arbetet. 

– Det ska bli spännande och jag ser det som en utmaning. Det är en ära att ta över efter John (Hoffbrink) och som vice ordförande i dessa roller är det inget konstigt att jag hoppar upp ett steg. Det är det jag tackade ja till när valberedningen frågade om jag ville vara valbar på årsmötet. Som ordförande kommer jag jobba med att hitta nya medlemmar samt nya kandidater. Som gruppledare kommer jag jobba enbart med att föra fram SD:s politik lokalt, säger Göran Gustafsson. 

Hur tillsätter ni de vakanta platserna i både styrelse och nämnder?

– Vi för en intern diskussion om dessa platser, säger Göran Gustafsson. 

Hur var intresset på styrelsemötet? 

– Intresset var stort och det var bra diskussioner som vi var överens om. 

Hur ser du på partiets framtid efter de fyra avhoppen?

– Positivt. Vi kommer fortsätta växa lokalt och fokusera på det som vi alltid har gjort: politik och växa som en folkrörelse. John Hoffbrink har lagt en bra grund för oss som parti att stå på.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt