Annons:

Så fylls luckorna efter massavhoppet från Sverigedemokraterna

Fyra politiker har lämnat Sverigedemokraterna och nu har nya namn kommit in på deras platser i de olika nämnderna. Foto: Ossian Mathiasson

Så fylls luckorna efter massavhoppet från Sverigedemokraterna

Fyra politiker från Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun har blivit entledigande från sina uppdrag. Nu står det klart vilka SD-politiker som tar platserna i de olika nämnderna.

Annons:

Det var i början av juni månad som fyra SD-politiker – John Hoffbrink, Lisbeth Hoffbrink, Ingemar Zetterström och Larry Albertsson – lämnade alla sina politiska uppdrag på grund av personliga skäl. 

Dagens Hultsfred berättade i helgen att Göran Gustafsson blir ny gruppledare och ny ordförande för Sverigedemokraternas lokala grupp. 

På DH:s fråga om hur de tillsätter de vakanta platserna i de olika nämnderna svarade Göran Gustafsson att partiet för en intern diskussion. 

Så ser lösningen ut i nämnderna

I samband med måndagskvällens fullmäktige kom svaret på hur de löser det. De fyra politikerna fick sina entledigande beviljade. 

John Hoffbrink lämnar alla sina politiska uppdrag inom Hultsfredspolitiken, nämligen ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, socialnämnden, valberedningen och god man för lantmäteriförrättningar.

Göran Gustafsson har utsetts till ny ledamot i kommunstyrelsen, Lena Hjelte till ny ledamot i socialnämnden och Georg Nielsen till ny ledamot i valberedningen samt ny god man i lantmäteriförrättningar. 

Ingemar Zetterström har också avsagt sig samtliga politiska uppdrag och fullmäktige har utsett Nathalie Gustafsson till ny ersättare i socialnämnden. 

Larry Albertsson lämnar posten som ersättare i kommunstyrelsen och på den platsen kliver Peder Elg in.

Ny sammanräkning är begärd

John Hoffbrink, Lisbeth Hoffbrink och Ingemar Zetterström har suttit i fullmäktige och Larry Albertsson har varit ersättare i fullmäktige. När politiker lämnar fullmäktige skickas det vidare till Länsstyrelsen för ny sammanräkning av det senaste valresultatet.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt