Annons:

REGIONEN KAN KÖPA SKOLA FÖR ATT UTVECKLA SJUKHUSET

Region Kalmar behöver köpa Ellen Keyskolan för att kunna utveckla sjukhuset i Västervik enligt en utredning. Foto: MostPhotos

REGIONEN KAN KÖPA SKOLA FÖR ATT UTVECKLA SJUKHUSET

Region Kalmar har planer på att köpa Ellen Keyskolan för att kunna utveckla Västerviks sjukhus. En utredning pekar på betydelsen av att köpa loss fastigheten från Västerviks kommun.

Annons:

Att bygga ut Västerviks sjukhus är inte det lättaste. Runt området finns kyrkan, järnväg, gator, kyrkogård och villor. Däremot finns det en 12 000 kvadratmeter stor – tillika fantastiskt vacker – byggnad bara ett par meter från sjukhuset. Det handlar förstås om Ellen Keyskolan. En färsk utredning pekar på behovet av att köpa loss fastigheten och arbetet går nu in i nästa fas.

– Vi vill att regiondirektören fortsätter utredningen med syfte att i framtiden köpa fastigheten. Det skulle möjliggöra många förändringar och moderniseringar av övriga sjukhuslokaler, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. 

"En avgörande pusselbit"

Ska sjukhuset växa är ett köp av fastigheten i stort sett ett måste.

– Det är en fastighet som utredarna bedömer som väldigt viktig för sjukhusets utveckling och dessutom är det den enda expansionsmöjligheten för lång tid framöver. Den är en avgörande pusselbit för utvecklingen av Västerviks sjukhus, säger Christer Jonsson (C), ordförande för Hälso- och sjukvårdsberedningen.

Enligt Länsunionen har Västerviks kommun planer på att slå ihop sina högstadieskolor, vilket skulle kunna öppna för en försäljning. Om allting faller på plats kommer ingen vård bedrivas i den nuvarande skolfastigheten.

– Utredarna anser att Ellen Keyskolans lokaler skulle kunna husera sjukhusadministration, mötesrum, utbildning och träningslokaler. Det ger oss en möjlighet att fortsätta att satsa på Västerviks sjukhus, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt