Annons:

Eréne förlorade synen – nu tvingas hon lämna politiken:

Eréne Öberg (V) lämnar politiken i Hultsfreds kommun på grund av att hon har förlorat synen till följd av en ögonsjukdom. Foto: Ossian Mathiasson

Eréne förlorade synen – nu tvingas hon lämna politiken: "Tragiskt och fruktansvärt"

Eréne Öberg, 60, från Hultsfred har förlorat synen efter en tragisk ögonsjukdom som inte går att stoppa. Det gör att hon tvingas lämna politiken i Hultsfred. 

Annons:

Eréne Öberg har engagerat sig som politiker i princip hela sitt liv och hade politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun under slutet av 00-talet. 

Hon bytte inför valet 2018 parti från Socialdemokraterna till Vänsterpartiet, fanns med på V:s lista i kommunvalet och tog en ordinarie stol i kommunfullmäktige, ett uppdrag som hon nu kliver av med omedelbar verkan. Hon lämnar även sin plats i Vänsterpartiets distriktsstyrelse i Kalmar län.

Hon har drabbats av en ögonsjukdom som i alltför snabb takt har gjort henne synskadad. 

– Jag har fått en ögonsjukdom som gjort att jag förlorat min syn. Det är jättetragiskt och fruktansvärt. Det är en genetisk ögonsjukdom som man inte kan stoppa eller göra någonting åt och ska man vara aktiv politiker, åtminstone i fullmäktige, så är det mycket att läsa på och läsa in sig på. Jag känner att det inte är möjligt när jag inte kan se. Jag tackar ödmjukast för min tid som politiskt aktiv, säger Eréne Öberg till Dagens Hultsfred. 

"Tragiskt att inte kunna styra sitt eget liv"

Hon började få problem med synen strax före sommaren 2020 och sökte hjälp för det. 

– Jag är ändå 60 år och tänkte att jag skulle behöva glasögon men då upptäcktes denna ögonsjukdom. Det har gått jättefort sedan dess. Jag kan inte längre köra bil och det är många faktorer som man tappar. 

Det är något som har vänt upp och ner på allting i hennes liv.  

– Mitt fokus blir att kunna fortsätta arbeta som lärare i Mariannelund. Jag får försöka tänka att jag ska härda ut min vardag i möjligaste mån. Jag åker med en kollega till jobbet och det gjorde vi även före min sjukdom. Det är ändå tragiskt att inte kunna styra sitt eget liv då man blir så beroende av andra människor. 

Öbergs entledigande från politiken i Hultsfred tas upp på kvällens digitala fullmäktigemöte.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt