Annons:

Flera förändringar i lokalt parti – hon tackade för sig efter nio dagar

Vänsterpartiets uppställning vad gäller ledamöter och ersättare i fullmäktige har förändrats. Foto: Ossian Mathiasson

Flera förändringar i lokalt parti – hon tackade för sig efter nio dagar

Vänsterpartiet i Hultsfreds kommun har tvingats till en rad förändringar i sin fullmäktigeuppställning.

Annons:

Eréne Öberg (V) lämnade i början av mars in sin begäran om entledigande från sitt uppdrag som ledamot i fullmäktige. Länsstyrelsen beslutade den 11 maj att utse Jenny Velinder till ny ledamot i fullmäktige och Cecilia Hultberg till ny ersättare i fullmäktige. 

Nio dagar senare, närmare bestämt den 20 maj, skickade Cecilia Hultberg in en begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i fullmäktige med omedelbar verkan på grund av personliga skäl. 

Cecilias begäran beviljades

På fullmäktiges senaste sammanträde entledigades Hultberg från sitt uppdrag och fullmäktige beslutade om ny sammanräkning hos Länsstyrelsen. 

– Vi har den kutymen att vi har respekt för ledamöter som väljs in och av olika skäl önskar lämna sitt uppdrag. Förslaget är att bevilja Cecilias begäran om entledigande från sitt uppdrag och besluta om ny sammanräkning hos Länsstyrelsen, sa fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) under mötet. 

Partikamraten Rickard Wästerlund (V) lämnade i mars in en begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i fullmäktige och ersättaren utsågs till Anas Aizouki på senaste fullmäktigemötet. 

Det har också genomförts ett skifte inom Socialdemokraterna. Silva Andersson (S) är utsedd till ny ersättare i Samordningsförbundet Kalmar län efter Lizette Wästerlund (S).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt