Annons:

Vallöfte levererades på första maj:

Tomas Söreling (S) lovade fler bostäder om hans parti kommer till makten. Foto: Arkivbild

Vallöfte levererades på första maj: "Ska byggas fler bostäder"

Årets första maj var förstås lika avskalad som fjolårets till följd av pandemin. Socialdemokraterna sände live på Facebook – och oppositionsrådet Tomas Söreling kom med ett vallöfte i sitt tal.

Annons:

De stora folksamlingarna och tågen på första maj var inställda. I Hultsfred höll Socialdemokraterna ett digitalt första maj-firande med flera punkter. Arbetarekommunens ordförande Micke Lång inledde innan regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou tog vid.

Jeanette Persson, ordförande för Kommunal i Hultsfred, och Simon Josefsson, SSU, talade också.

Dessutom höll Tomas Söreling, oppositionsråd i kommunen, ett första maj-tal. Han berörde förstås pandemin, hyllade vårdpersonalen och den tuffa tillvaron för skyddsombuden på arbetsplatserna. Han hyllade också den S-ledda regeringen för satsningar som gjorts för att moverka negativa effekter under och av pandemin.

Han gick också in på kommunpolitiken och släppte han ett vallöfte.

– Det vi redan här och nu lovar är att om vi kommer till makten så ska vi göra allt för att det ska byggas fler bostäder på samtliga tätorter där det så önskas. Man ska kunna erbjudas en modern och ändamålsenlig lägenhet på hemorten, om man vill bo kvar på sin hemort när man kanske säljer sin villa på ålderns höst. Då får vi även igång den så viktiga flyttkedjan, sa Söreling i sitt tal.

Han lovade också att presentera fler spännande nyheter vid nästa års första maj-firande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt