Annons:

Målilla premiärtränade på hemmais –

Målilla gjorde i dag sin första träning på Venhagsvallen.

Målilla premiärtränade på hemmais – "Har varit riktigt tufft psykiskt"

Problem med maskineriet har gjort att Venhagsvallen i Målilla stått utan is i inledningen av säsongen. Först i dag kunde Målilla Bandys A-lag göra sin första träning på hemmaplan.
– Att träna på hemmaplan var magiskt, säger Målillaspelaren Oskar Nilsson.

Annons:

I vanliga fall brukar Målilla Bandy kunna börja träna på hemmaplan i början av november. Inte i år. Först i dag kunde klubbens A-lag göra första träningspasset på hemmaplan den här säsongen.

Anledningen är att maskineriet på Venhagsvallen inte har kunnat startas på grund av problem med plattvärmeväxlaren. Men förra veckan hittades nödvändiga reservdelar i Italien och i onsdags kunde aggregaten startas upp. Och i dag äntrade klubbens A-lag isen på Venhsgsvallen för första gången den här säsongen.

De senaste veckorna har laget tvingats träna på sena tider i bland annat Åby, som ligger tio mil enkel resa från Målilla, och på hockeyrink i Vetlanda.

– Att komma hem vid halv tolv vissa kvällar är ju inte att rekommendera så att vi fick is på hemmaplan var inte en dag för tidigt, säger Oskar Nilsson.

"Över förväntan"

Oskar Nilsson var nöjd efter den första träningen på hemmaplan.

– Att träna på hemmaplan var magiskt. Det är lite skönare att sätta sig på cykeln och vara i omklädningsrummet två minuter senare. Och för att vara första träningen var isen över förväntan, den var riktigt fin.

Nilsson medger att det har varit tufft att inte ha någon hemmaplan att träna på, av flera olika anledningar.

– Det har varit riktigt tufft psykiskt att veta att resten av lagen i serien har kunnat förbereda sig bättre än oss. Att sen inte få något klart besked när det skulle vara fixat har ju också varit jobbigt, säger Målillaspelaren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt