Annons:

Petersson hoppas på nya mål mot gamla klubben

Målillas skyttekung Tobias Petersson vill sänka sina gamla klubbkamrater i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Petersson hoppas på nya mål mot gamla klubben

I höstas sänkte Tobias Petersson sin gamla klubb med tre mål. I kväll vill han göra om bedriften.
– Det får bli fyra mål den här gången, säger han.

Annons:

Målillas skyttekung Tobias Petersson, 20 mål hittills i år, har två säsonger med Jönköping Bandy i Allsvenskan på meritlistan. I kväll ställs han mot sin gamla klubb på bortaplan – en minst sagt svår uppgift för hans Målilla.

– Det blir tufft och det är ett riktigt bra lag. De har mycket allsvensk rutin så det gäller att vi studsar tillbaka och spelar bra i 90 minuter. Det är hela matchen som gäller om vi ens ska ha en chans. Alla måste upp tre-fyra snäpp.

 "Gjorde det vi ska"

Matchen i höstas var ytterst dramatisk och Målilla tog två poäng efter att ha avgjort sent. Resultatet blev 6–5 och Petersson svarade för hälften av de rödvita målen.

– Då gjorde vi det vi ska. Vi satte defensiven och då får vi lägena i offensiven med. Vi hade tålamod och fick lite u-vändningar där vi drog isär dem. Det öppnade upp sig ganska mycket. De senaste fyra matcherna har vi gått för det varje gång vi fått bollen, vi måste kunna vila med bollen ibland också. Vi måste spela med mer smartness.

 "Gått okej ändå"

Petersson tycker inte att det känns särskilt speciellt att möta sina gamla lagkamrater.

– Jag spelade ju bara där i två år så jag har inga känslor för klubben, men det är rätt många spelare kvar så lite extra känns det ju.

Vad tycker du om din säsong såhär långt?

– Poängmässigt har det gått okej ändå. Vi måste komma ihop som lag och gör vi det kan det gå bättre individuellt. Det finns inget stryklag i serien och kan vi vinna två-tre matcher nu så är vi med i toppen igen.

Målilla åker till Jönköping med full trupp. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt