Annons:

JUST NU: TJUST ERBJUDS PLATS I BANDYALLSVENSKAN

Tjust Bandy har i dag erbjudits en plats i Bandyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: TJUST ERBJUDS PLATS I BANDYALLSVENSKAN

Nitro/Nora BS hoppar av spel i Bandyallsvenskan. Först på tur till den vakanta platsen står Tjust Bandy.

Annons:

Nitro/Nora vann division 1 Östra tämligen överlägset den gångna säsongen och kvalade sig sedan upp i Bandyallsvenskan. Där kommer laget dock inte att spela. Under eftermiddagen har Svenska Bandyförbundet meddelat att Nitro/Nora BS hoppar av spel i Bandyallsvenskan kommande säsong.

”Under tisdagen kom beskedet att klubben väljer att avsäga sig sin allsvenska plats till säsongen 2019/20 på grund kylanläggningen på Danfo Arena måste konverteras till ett annat köldmedia. En kostnad som föreningen, som själva äger anläggningen, inte säger sig klara av att ta i kombination med allsvenskt spel nästa säsong. Föreningen har sedan en tid arbetat för att kommunen ska överta anläggningen, men på grund av att detta beslut dragit ut på tiden så tvingas klubben nu alltså dra sig ur Bandyallsvenskan”, skriver Svenska Bandyförbundet på sin hemsida.

Förbundet meddelar samtidigt att det är Gamlebylaget Tjust Bandy som har första tjing på den uppkomna vakansen. Skulle Tjust tacka nej går frågan till Karlsborgs BK och därefter till GT 76 och som fjärde lag på listan finns Mölndal.

”Besked rörande vilken klubb som accepterar den vakanta platsen väntas inom den kommande veckan”, skriver förbundet.

Fotnot: Vi hoppas kunna komma med information om hur Tjust Bandy ställer sig till vakansplatsen under kvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt