Annons:

Ungt Målilla gör en omstart – första värvningen klar i veckan

Ove Nilssons Målilla Bandy spelar i division 2 med alla sina egna produkter. Foto: Ossian Mathiasson

Ungt Målilla gör en omstart – första värvningen klar i veckan

Målilla Bandy gör en omstart i division 2 – med en trupp bestående av egna produkter. I kväll är det premiärdags borta mot Åby/Tjureda IF B.
– Förhoppningen är att vi ska ta en topp tre-placering, säger tränaren Ove Nilsson.

Annons:

Under sensommaren kom beskedet att den anrika klubben Målilla drar sig ur division 1 och spelar därmed i division 2 i vinter.

”Efter stort övervägande blir vår långsiktiga plan inom Målilla bandy att satsa hårt på egna produkter och att på sikt skapa en större tillväxt av ungdomar från hela vår kommun som spelar bandy i Målilla”, skrev Målilla Bandy i sitt pressmeddelande när beskedet tillkännagavs för allmänheten. 

"Kan inte hävda oss i division 1"

Målilla tar till vara på de unga Målilla-spelarna och har även lyckats behålla den meriterade spelaren Anatoly Suzdalev, som har ryskt landslagsspel på meritlista och får en viktig roll när Målilla bygger nytt tillsammans med Daniel Skoog och Eric Sundberg med flera.

– Vi går in i säsongen med inställningen att försöka utveckla spelarna som finns så de tar kliv framåt. Målet är givetvis att komma tillbaka till division 1 om något år men än så länge är de för unga. Vi har ungt lag och i Stinsen Cup hade vi en medelålder på drygt 18 år, säger Ove Nilsson. 

Känner du att ni har gjort rätt val?

– Ja, vi hade inte kunnat hävda oss i division 1. Visst, något enstaka lag hade vi kunnat slå men de andra division 1-lagen har satsat stenhårt.

Spelarna håller i träningarna 

Ove Nilsson kommer tillsammans med Leif Malmborg leda Målilla på matcherna men spelarna håller i träningarna. 
– Jag ska i alla fall vara med runt matcherna. Vi är ett gäng som ska lösa det. Spelarna själva har hand om träningarna och på matcherna håller jag och Leif Malmborg i det.

Vad har ni för målsättning?

– Förhoppningen är att vi ska ta en topp tre-placering. 

Vad talar för det? 

– Vi hade ändå ett b-lag i denna serie förra året som vann några matcher. Många av spelarna är kvar och vi har fått ner många spelare som inte spelade i b-laget förra året. 

Han är första värvningen

Fokus ligger på att varje individuell spelare ska bli bättre under säsonge. 

– Det blir att se och lära i många matcher. Resultatet är givetvis inte det viktigaste.

Tidigare i veckan gjorde Målilla klart med sitt första nyförvärv, defensive Wilhelm Hugosson från Tjust Bandy. 

– Han bor i Vetlanda och kommer spela vissa matcher. Det är en defensiv spelare som har goda chanser att slå sig in i laget. 

Målilla saknar Eric Karlström, Erik Karlsson och Marcus Skoog i kvällens premiär mot Åby/Tjureda B, vars a-lag har tagit klivet upp i elitserien. Leo Stolt har haft skadekänningar efter cupen i Nässjö men finns ändå med i matchtruppen.

– De har alltid haft en bra ungdomsverksamhet så det blir en tuff match mot ett förmodat topplag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt