Annons:

Tidigare ägarna gör comeback för att rädda bowlingen i Hultsfred

Eréne Öberg och Kurt Öberg återvänder till bowlinghallen i Hultsfred för att se till att sporten finns kvar i Hultsfred. Foto: Privat/Pixabay

Tidigare ägarna gör comeback för att rädda bowlingen i Hultsfred

Kurt och Eréne Öberg har ett långt förflutet som bowlinghallsägare i Hultsfred. Nu kommer paret tillbaka. 
– Bowlingen måste finnas kvar i Hultsfred, säger Eréne Öberg. 

Annons:

Vår tidning rapporterade för en tid sedan om att Annika Öberg och Johan Widström slutar som ansvariga för bowlinghallen i Hultsfred efter sex år. Ägarna tog farväl via ett känslosamt inlägg på sociala medier. 

Bowlinghallen i Hultsfred kommer leva vidare. 

Kurt och Eréne Öberg gör comeback. De tidigare ägarna tog över verksamheten 2003 och drev hallen fram till 2010. 

– Nu har det gått väldigt många år sedan vi drev hallen och när de tidigare ägarna la ner verksamheten så pass snabbt kände jag och ”Kurre” att bowlingen måste finnas kvar i Hultsfred. ”Kurre” och jag har hållit på med bowling under lång tid och det är en naturlig del av livet, säger Eréne Öberg. 

Paret fick nycklarna till bowlinghallen den 1 juli och siktar på att öppna upp verksamheten i slutet av augusti. 

– Det ska bli spännande och kul att komma tillbaka. Vi gör det i syfte att bowlingen ska finnas kvar i Hultsfred och hoppas att det finns någon som vill ta över hallen efter oss. Vi ser det som att vi räddar kvar bowlingen. Bowling är en stor del av Hultsfred och sporten har varit gigantiskt stor här. Det är viktigt att det inte läggs ner, säger Eréne Öberg.

Ingen seniorbowling i Hultsfred till hösten

Breddverksamheten med Hall-ligan, seriespelet för allmänheten, pensionärsbowlingen och Varta Kids kommer vara igång från och med i höst. 

Det blir ingen seniorbowling i Hultsfred kommande säsong. Varta BK har sedan tidigare gjort klart med en fortsättning i Vimmerby bowlinghall. 

– De kan inte komma tillbaka nu, men de kommer nästa år. Vi gör detta med hjälp av Varta BK och fastighetsägaren Per Ovedal och det har gått rätt så snabbt. Vi ska kicka igång i slutet av augusti och hälsar alla gamla och nya kunder välkomna, säger Öberg. 

Kurt och Eréne Öberg befinner sig i hallen när Dagens Hultsfred tar kontakt med dem. 

– Vi står här och planerar för hur vi ska göra det. Det är en hel del arbete som väntar innan vi kan öppna i slutet av augusti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt