Annons:

Lokala klubbens hemkomst är ett faktum: ”Genomgående positivt”

Robin Rehn och hans Varta BK återvänder till Hultsfreds bowlinghall nästa säsong. Foto: Stefan Härnström

Lokala klubbens hemkomst är ett faktum: ”Genomgående positivt”

Ambitionen att komma hem har varit tydlig och klar. Nu står det klart att Varta BK återvänder till Hultsfred nästa säsong. 
– Det ser vi positivt på, säger Varta BK:s ordförande Anders Jutegård. 

Annons:

Vår tidning rapporterade tidigare i veckan om att mycket talar för att allsvenska klubben Varta BK kommer tillbaka till Hultsfred nästa säsong. 

Nu är lokala klubbens hemkomst definitivt klar. 

– Vi ser positivt på att komma tillbaka till Hultsfred. Vi hade en undersökning med alla lag förra helgen. Det var genomgående positivt och vi tog ett enhälligt beslut, säger Anders Jutegård. 

Vad är förklaringen till att ni kommer tillbaka till Hultsfred?

– Det är framför allt resorna till träningar och hemmamatcher. men majoriteten av spelarna bor i Hultsfred och några spelare får resa i vilket fall som helst, säger Jutegård. 

"Han förstår oss fullt ut"

Varta BK fattade sitt beslut i början av veckan och tog kontakt med Per Karlsson, ägare av bowlinghallen i Vimmerby. 

– Per har varit medveten om vår målsättning att komma tillbaka till Hultsfred. Det kom inte som någon överraskning och han förstår oss fullt ut. 

Varta BK fullföljer årets säsong i Vimmerby innan de vänder hem. 

Hur vill du summera de två säsongerna i Vimmerby?

– Det har fungerat bra och vi har blivit väl mottagna. Det negativa är resorna med två träningsdagar i veckan plus hemmamatcher. Vi har även mist en hel del publik på våra matcher. De som verkligen är intresserade har åkt in till Vimmerby för att titta på matcherna, men vi har inte fått de spontana åskådarna att komma. Vi är annars vana vid en publik på 40–50 personer på A-lagsmatcherna och det har det inte varit här i Vimmerby. 

Varta vill undvika negativt kval

Hultsfreds bowlinghalls ägare Eréne och Kurt Öberg välkomnar Varta BK med öppna armar. 

– Det är självklart positivt för hallägarna som vill utveckla det de håller på med. Att de får tillbaka föreningen gör ganska mycket rent ekonomiskt. Det blir också spel i hallen i större utsträckning än vad det är i dag. Vi lägger två träningar i veckan plus matcher på helgerna. 

För Varta återstår det att se om det blir spel i allsvenskan eller division 1 nästa säsong. Varta ligger femma i den allsvenska sjulagsgruppen, lika många poäng som sexan Taifun och två poäng före jumbon Team Gamleby.  

– Vi skulle ha vunnit mot Taifun förra helgen, men de återstående matcherna är tuffa. Vår grupp består av sju lag och fördelen är att inget lag åker ur direkt. Sjundelaget får kvala för att hålla sig kvar och vi har som målsättning att undvika negativt kval. Fördelen är att vi har ganska många hemmamatcher kvar. Vi har bara två bortaresor kvar med A-laget, först till Gamleby direkt efter uppehållet och sedan till Gotland för två matcher mot Gotlandspärlan och Stånga. Det är två lag som vi möter hemma också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt