Annons:

Mor och dotter Flöisbon kör Vasaloppet: ”Taggad på att testa gränserna”

Annelie och Cornelia Flöisbon från Storebro är redo att ta sig an Vasaloppet. Foto: Privat

Mor och dotter Flöisbon kör Vasaloppet: ”Taggad på att testa gränserna”

Alla i familjen har gjort det tidigare. Nu är det dags för Cornelia Flöisbon att testa sina gränser i klassiska skidtävlingen Vasaloppet. Bredvid sig i startområdet kommer hon att ha mamma Annelie och sambon Dennis Lindblad.
– Jag ser fram emot att ta mig i mål, helst hel, skrattar Cornelia Flöisbon.

Annons:

Nio mils skidåkning från Berga By i Sälen till målet i Mora. Det är vad som väntar både rutinerade skidåkare och nybörjare när Vasaloppet körs för 100:e gången under söndagen.

En av nybörjarna är Cornelia Flöisbon från Storebro. Hon är mer eller mindre redo för att ta sig an sitt första Vasalopp.

– Det är väldigt blandade känslor inför loppet. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig så jag är väldigt nervös, men också taggad på att testa gränserna, säger Cornelia Flöisbon.

Present till sig själv

Att åka Vasaloppet är något som hon har funderat på under en längre tid och nu är det alltså dags för debut.

– Alla i familjen har åkt tidigare så jag har sagt länge att jag också ska göra det. Man kan säga att jag gav det till mig själv i 30-årspresent, haha.

I fredags kväll kom Cornelia Flöisbon fram till Lindvallen tillsammans med mamma Annelie Flöisbon och sambon Dennis Lindblad. Annelie har genomfört två Vasalopp tidigare och Dennis åkte den klassiska tävlingen 2019.

– Båda loppen som jag har åkt har varit väldigt roliga. 2019 var det tuffaste med snö och mycket blåst, säger Annelie Flöisbon.

Och nu har du lurat med dottern?

– Jag anmälde mig egentligen för att säkra en plats till Cornelia, men hon hade anmält sig själv så då blev det att jag behöll startplatsen för egen del.

”Har mer erfarenhet”

Mamma Annelie tar förstås med sig en del erfarenheter från tidigare lopp.

– Det gäller att ta det lugnt i början och försöka att hålla ett jämnt tempo så att man orkar spurten på slutet, skrattar hon.

Det har förstås blivit en hel del träning inför det äventyr och den utmaning som Vasaloppet innebär.

– Man har försökt att få ihop mellan tre och fyra pass i veckan med olika träningspass. Jag har också försökt att få så många mil på skidor som möjligt när det har varit snö, säger Cornelia Flöisbon.

Kommer ni att genomföra loppet tillsammans?

– Vi kommer ju att starta ihop i samma led, men mamma har ju mer erfarenhet än mig på skidor så hon drar nog iväg om hon får chansen, haha.

Vad är målsättningen?

– Med de förutsättningar som kommer att vara i spåret kan man inte ha något annat mål än att ta sig till Mora. 

”Mött varandra i dörren”

Dennis Lindblad lär också han göra sitt eget lopp. Faktum är att han och sambon Cornelia har fått pussla rejält för att få ihop familjeliv och träning.

– Eftersom vi båda jobbar heltid och har två barn så har jag och Dennis nästan bara mött varandra i dörren på kvällarna. Vi har inte ens sett varandra på skidor eftersom vi har fått turas om att träna. Mamma och jag har däremot tränat ihop på olika sätt, som hiit och tabata, säger Cornelia Flöisbon.

Förhoppningsvis får alla tre lön för mödan i Mora på söndag kväll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt