Annons:

Daniel gjorde succé i SM – blickar redan framåt mot Tokyo

Daniel Gustafsson tog ett guld och två silver vid SM i Helsingborg i helgen. Foto: Privat

Daniel gjorde succé i SM – blickar redan framåt mot Tokyo

Daniel Gustafssons bordtenniskarriär fortsätter att präglas av framgång och i helgen tog killen från Hultsfred SM-guld och två SM-silver.
– Det var kul att försvara titeln igen, säger Daniel Gustafsson.

Annons:

Daniel Gustafsson tävlar i parabordtennisklassen S9 och i helgens SM i Helsingborg var det ingen fråga om vem som var bäst. Hultsfredskillen förlorade inte ett enda set under singelturneringens fem matcher och tog hem guldet, för tredje året i rad. I finalen ställdes han mot klubbkompisen Henrik Sandbladh.

– Det var kul att vinna och försvara titeln. Det är lite lättare att möta någon man tränar mot och känner till väl och spelet blir oftast bättre då, säger Daniel Gustafsson.

Silver i dubbel och lag

De två singelfinalisterna Daniel Gustafsson och Henrik Sandbladh tog sedan tillsammans silver i dubbel och i lag. Daniel beskriver sig själv som den mer defensiva av de två medan Henrik får trycka på mer offensivt.

– Vi kompletterar varandra bra. Sen förlorade vi ju mot klubbkompisarna vi förlorade mot förra året också, men det brukar vara jämna matcher mot dem, säger Daniel.

Daniel Gustafssons 2018 har börjat på bästa sätt och nu siktar han mot större mål. I höst är det VM i Slovenien, där Daniel kommer in på god marginal då han är rankad sexa. Om två år hoppas han få vara med i det allra största mästerskapet.

– Jag kommer köra hårt inför VM nu med lite sommarläger bland annat. Sen är det Paralympics i Tokyo om två år som gäller.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagenshultsfred.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt